Back to Top

Samsung Galaxy S12: de geruchten, de specificaties en de prijzen die men verwacht - androidtoestel.nl

Kunnen we de Samsung S12 vanaf 2020 verwachten? Er gaan veel geruchten de ronde maar niets is zeker. Toch zijn we al op zoek gegaan naar een aantal specificaties en de prijs van dit nieuwste Samsung toestel. Is de Samsung Galaxy S12 iets voor jou? Ontdek het snel.

De nieuwste Samsung toestellen

Na de Samsung S10 kwam de S11 niet zoals verwacht op de markt. Samsung koos namelijk voor de S20. Of de Samsung Galaxy S12 er komt? Misschien, hij kan namelijk net zo goed de naam Samsung Galaxy S21 dragen. Duidelijk is wel dat Samsung in het najaar altijd met een aantal nieuwe toestellen komt. Dit zijn in ieder geval een aantal smartphones uit de S-serie, de vlaggenschepen van dit merk.

> Vergelijk alle Samsung smartphone modellen op prijs

> Vergelijk alle Samsung smartphones met abonnement op prijs

Specificaties Samsung S12

Iedereen kijkt hals reikend uit naar de nieuwste Samsung smartphones. Specificaties zijn hierbij belangrijk. Hoe zit het met de processor, de opslagruimte, fotocamera’s en de accu? Hieronder vind je de belangrijkste specificaties.

Behuizing en schermgrootte

De Samsung Galaxy S12 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een 6,5 inch scherm. Het toestel is scherm vullend en heeft hierdoor geen randen. De selfiecamera zit bovenaan in het scherm ingebouwd. Er is geen inkeping oftewel notch aanwezig.

De behuizing is stevig en voorzien van een aluminiumframe. Of de achterkant van glas of plastic is, dat is helaas nog niet bekend. Je kunt er wel van uitgaan dat het scherm zelf voorzien is van een krasbestendige en volbestendige bescherming. Gorilla Glass 7 lijkt dan ook niet ondenkbaar. Uiteraard is het toestel waterdicht (IP60). Hiermee kan het gedurende 30 minuten tot wel 1,5 meter onder water.

Een krachtige processor

Is de Samsung Galaxy S12 voorzien van een goede processor? Jazeker, Samsung maakt gebruik van de Exynos 990 processor. Deze mobiele processor is ontworpen met AI verwerkingsmogelijkheden. De processor is snel en efficiënt en biedt dan ook de beste prestaties. De Samsung S12 is dan ook geschikt voor gaming, augment reality, video’s streamen, fotobewerking en nog veel meer. Deze processor is ook klaar voor het 5G netwerk.

Het werkgeheugen is natuurlijk ook belangrijk. De Samsung Galaxy S12 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een werkgeheugen van 8 GB. Dit is een beetje de standaard voor toestellen uit 2020.

Opslagruimte Samsung S12

Nieuwe smartphones zijn vaak voorzien van meer opslagruimte. Dit is ook terug te zien aan de Samsung S12. Deze heeft namelijk een interne opslagcapaciteit van 128 GB of 256 GB. Dit geheugen is uitbreidbaar met een micro SDXC kaart.

Fotograferen met de Galaxy S12

Tegenwoordig gebruiken we de smartphone als standaard fototoestel. Of om mee te filmen, dat kan natuurlijk ook. Wat zijn de mogelijkheden met de Samsung Galaxy S12? Dit toestel heeft een triple hoofdcamera (drie lenzen). Hiermee maak je foto’s met scherptediepte. Er is ook een 3X optische zoom aanwezig. Video’s maak je in 4K kwaliteit. Dit is helemaal afgestemd op de nieuwste ontwikkelingen.

De selfiecamera heeft een enkele lens met een resolutie van 32 MP. Je maakt hier niet de allerbeste selfies mee maar in ieder geval wel met een mooie resolutie. Ook met de selfiecamera film je in 4K kwaliteit.

Dit moet je over de accu weten

Het is wel handig wanneer de Samsung S12 voorzien is van een krachtige accu. Zoals gezegd: niets is zeker maar waarschijnlijk krijgt dit toestel een 4500 mAh Li-Po batterij. In combinatie met de uitstekende processor gaat de accu lang genoeg mee. Opladen? Dat doe je in ieder geval op de normale manier en middels snel laden. Ook draadloos opladen is mogelijk. Denken we dan, want dat hangt er weer vanaf of Samsung hier ook daadwerkelijk voor kiest.

Dit moet de Samsung S12 gaan kosten

Wanneer je kijkt naar de prijs van de Samsung S20, de opvolger van de S10, dan kost deze als los toestel tussen de € 650 en € 730. Waarschijnlijk krijgt de Samsung S12 eenzelfde prijs. Houd er niet geval rekening mee dat je minimaal € 650 kwijt bent. De prijs loopt op wanneer je voor meer opslagruimte of een speciale kleur gaat.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ