Back to Top

Android telefoon kwijt, wat te doen? - androidtoestel.nl

Je moet er niet aan denken maar je Android telefoon kwijtraken kan helaas iedereen overkomen. Afhankelijk van je instellingen kun je het Androidapparaat op afstand zoeken, vergrendelen of compleet wissen. Hoe een en ander werkt lees je in dit artikel.

Verschillende Android smartphones

Wanneer je kijkt naar het aanbod Android smartphones is er veel verkrijgbaar waaronder Samsung, Huawei, Xiaomi en nog veel meer. Android is een open source mobiel besturingssysteem, dit betekent dat elke smartphone fabrikant hier gebruik van kan maken. Dit verklaart waarom er zoveel verschillende soorten Android smartphones verkrijgbaar zijn.

Het voordeel van een Android smartphone is dat deze dezelfde basisfuncties heeft, welk merk je ook hebt. Dit maakt het terugvinden of blokkeren van een Android telefoon er een stuk makkelijker op.

Android telefoon kwijt: stappenplan

Je bent je Android telefoon kwijt. Misschien ben je hem ergens verloren maar het kan ook dat het toestel gestolen is. In dit laatste geval is het overigens belangrijk om hier aangifte van te doen. Je Android telefoon kwijt? Hieronder enkele belangrijke stappen.

Je Google account achterhalen

Bij het instellen van je Android smartphone heb je gebruik gemaakt van een Google account. Het is belangrijk dat je weet om welke Google account dit gaat. Om het apparaat op afstand te zoeken, vergrendelen of wissen moet het toestel zijn ingelogd op het desbetreffende Google account. Ook moet je smartphone verbinding hebben met wifi of mobiele data.

Daarnaast moet de locatie zijn ingeschakeld. Dit kan een probleem vormen want niet iedereen heeft de locatie standaard aanstaan. Steeds meer mensen schakelen dit vanwege privacyredenen uit. Bovendien vraagt de locatie veel van de accuduur, ook weer een reden om dit uit te schakelen.

Controleer of ‘vind mijn apparaat’ staat ingeschakeld

Alleen wanneer de functie ‘vind mijn apparaat’ staat ingeschakeld kun je een kwijt geraakte Android smartphone lokaliseren. Zo weet je of je apparaat kan worden gevonden:

  • Open de website Android.com/find
  • Log in op je Google account
  • Klik op het kwijtgeraakte apparaat

Android telefoon kwijt: dit gebeurt er

Wanneer je naar Android.com/find gaat en je selecteert het kwijtgeraakte toestel dan verstuurt Android een melding naar deze smartphone. Op de kaart zie je direct waar de smartphone zich bevindt. Houd er rekening mee dat de locatie bij benadering is. Je ziet mogelijk een straatnaam maar geen huisnummer of exacte locatie.

Je hebt de mogelijkheid om een geluid op de zoekgeraakte telefoon af te laten spelen. Dit geluid is ook hoorbaar als je smartphone in de trilmodus of stille modes staat. Door deze optie te kiezen wordt de vinder (of dader) er op geattendeerd dat je smartphone kwijt is.

Android telefoon kwijt en je apparaat te beveiligen

Niets zo vervelend als mensen die ongevraagd in je smartphone kijken. Is je Android telefoon kwijt dan kun je het apparaat op afstand beveiligen. Zelfs wanneer je geen standaardvergrendeling hebt ingesteld kun je dit alsnog doen. Ook handig: voeg een telefoonnummer of bericht aan het vergrendelscherm toe. Mocht iemand je toestel willen ontgrendelen dan ziet deze dit bericht en kan op deze manier je smartphone terugbrengen.

Het hele toestel wissen

Ben je er zeker van dat je kwijtgeraakte Android telefoon niet meer terugkomt? Dan kun je het toestel op afstand wissen. Alle gegevens gaan dan definitief verloren. Alleen wanneer je een SD-kaart in de smartphone hebt zitten dan blijven gegevens hier mogelijk opstaan.

Het wissen van je smartphone zorgt ervoor dat je ook niet meer op afstand kunt bekijken waar het toestel zich bevindt. Met het wissen neem je dus definitief afscheid van je Android smartphone. Het op afstand wissen gaat ook via dezelfde website.

Android telefoon kwijt? Koop een nieuwe smartphone

Dat je Android telefoon kwijt is dat is natuurlijk heel vervelend. Heb je een abonnement bij een mobiele provider? Denk er dan aan om je simkaart te laten blokkeren, zo kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan.

Heb je een smartphoneverzekering dan is diefstal of verlies soms meeverzekerd. In andere gevallen dekt de inboedelverzekering of misschien wel de reisverzekering het verlies. Vraag dit van tevoren na, je weet nooit wat je nog kunt krijgen. Een nieuwe smartphone kopen is weer een hele uitdaging: voor welk merk en model ga je? Gelukkig is er genoeg verkrijgbaar.

© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ