Back to Top

Veilig gebruik van Android in de auto - androidtoestel.nl

Je handen aan het stuur en je ogen op de weg! Daar staan wij 100% achter. Je telefoon gebruiken tijdens het autorijden is echt een no go. Maar, gelukkig zijn er stiekem een aantal mogelijkheden om je Android-toestel te kunnen gebruiken tijdens het autorijden. Dat is natuurlijk wel op een veilige  manier, want wij ondersteunen het appen en handmatig bellen in de auto helemaal niet. Wat kan je dan nog wel met je telefoon tijdens het autorijden op een veilige en legale manier?

Navigeren kun je leren

Allereerst zou je je telefoon in een telefoonhouder kunnen hangen. Een telefoonhouder kan je bijvoorbeeld plakken aan je voorruit of vasthangen aan je airco. Op deze manier heb je zicht op je telefoon, maar zit je er niet mee in je handen. Het is natuurlijk nu niet de bedoeling dat je hier een filmpje van Netflix of een video van Youtube op gaat aanzetten, want zo creëer je gevaarlijke situaties. Nee, je kan op deze manier een navigatie volgen. Zo hoef je niet meer zo’n duur navigatiesysteem aan te schaffen of constant te stoppen om te kijken hoe je verder moet rijden. En zeg nou zelf, wie heeft er nog een kaart in zijn auto liggen? Met een navigatiesysteem op je telefoon stel je van te voren een adres of locatie in via de app die je gebruikt, denk hierbij aan applicaties als Google Maps, Sygic of TomTom GPS. Het systeem werkt een route voor jou uit en zodoende kun je de route volgen tijdens het rijden. Bij deze applicaties zijn er vaak ook mogelijkheden om up to date te blijven van de recente gebeurtenissen in het verkeer. Zo kan je zien waar er aan de weg wordt gewerkt of waar er een ongeluk is gebeurt. Zodoende kan je dus files vermijden. Als klap op de vuurpijl geven deze applicaties ook weer waar er flitsers staan. Met deze opties voor een vriendelijk gebruik van je Android-telefoon in de auto vermijd je dus zowel een boete voor telefoongebruik als voor te hard rijden. Mooi meegenomen dus!

Het (auto)dak gaat eraf

Geen zin in de muziek die de radio voorschotelt? Of ben je al dat geklets van presentators tussendoor beu? Is er geen radiozender die jouw muzieksmaak draait of heb je gewoon zin om dat ene nummer lekker op repeat te zetten? Tijdens het rijden kan je namelijk ook de DJ uithangen. Via een Bluetooth-functie of via een AUX-aansluiting kan je de muziek over de boxen van je auto laten bonzen. Zo kan je genieten van je favoriete hitjes tijdens de rit naar je werk. Als je, voordat je begint met autorijden, een afspeellijst kiest of je favoriete nummers in de wachtrij zet, hoef je niet te sukkelen tijdens het autorijden als een bepaald nummer je niet zint. Zo voorkom je gevaarlijke situaties onderweg.

Handsfree bellen

Als je handmatig belt in de auto, staat daar een fixe boete op. Gelukkig kan je tegenwoordig ook handsfree bellen. Zoals de naam al weg geeft houdt het in dat je belt zonder daadwerkelijk je telefoon vast te moeten hebben. Je kunt hiervoor een telefoonhouder of een carkit gebruiken. Via een carkit kan je inspreken wie je wilt bellen en dan verloopt het telefoongesprek via de boxen van je auto. Ook kun je via een carkit een oproep toestaan of weigeren als je opgebeld wordt. Zo kun je toch nog je partner laten weten dat je bijna thuis bent van werk, zonder dat je een risico bent op de weg.

Multifunctioneel

Zowel de navigatie volgen, je eigen afspeellijst beluisteren en handsfree bellen kan tegelijk. Als je wordt opgebeld, dan stopt je muziek er even mee en gaat na het gesprek weer verder. Wilt die vriendelijke mevrouw van de navigatie iets tegen je zeggen? Dan wordt je muziek enkele seconden gedempt. Het gebruik maken van deze applicaties verbruikt natuurlijk wel
wat internet of belminuten. Dat is bijvoorbeeld omdat bepaalde applicaties je locatie moeten bijhouden of nummers moeten downloaden. In de auto beschik je niet over wifi en wordt je wel overgelaten aan je hoeveelheid MB’s. Als je niet genoeg internet of belminuten hiervoor hebt, zou je eenvoudig een sim only vergelijking kunnen doen. Op die manier kun je je (internet)bundel voordelig vergroten naar jouw eisen en/of verlangens. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk internet voor een goedkope prijs. Door sim only te vergelijken kan je er bijvoorbeeld achter komen waar je de goedkoopste sim only 4g kunt aanschaffen. Zodoende kan je zowel de weg veilig houden als genieten van je autorit!

© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ