Back to Top

TikTok account tijdelijk geschorst? Dit doe je eraan - androidtoestel.nl

Je TikTok account is tijdelijk geschorst. Dit noem je ook wel een opschorting. Hierbij schakelt TikTok je account voor een bepaalde periode uit. Normaal gesproken is dit voor 24 uur, maar het kan ook langer zijn. Ontdek wat je moet doen.

Dit is TikTok

Enkele jaren geleden had nog niemand van TikTok gehoord. Nu wel: dit platform is vooral onder jongeren populair. Ook zijn er steeds meer bedrijven die zich op dit social media richten. En met recht want TikTok is de laatste tijd enorm gegroeid.

Wat kun je precies met TikTok? Hier deel je korte muziekvideo’s. De filmpjes hebben een lengte van maximaal 15 seconden. Het is ook mogelijk om video’s in loops te vertonen, in dit geval heb je 60 seconden de tijd.

Het is heel leuk om deze filmpjes te voorzien van speciale effecten of stickers. De meest populaire filmpjes gaan over pranks, zingende of dansende mensen.

TikTok account tijdelijk geschorst

Het zal je maar overkomen: je TikTok account is tijdelijk geschorst. Dit heeft verschillende oorzaken. Misschien upload je een profielfoto die niet in overeenstemming is met het beleid van TikTok. Zo mag je geen profielfoto’s met het logo van TikTok gebruik je. Maar ook geen logo met de kroon.

Ook wanneer je in korte tijd veel video’s voorziet van een vind ik leuk of reactie, dan wordt je TikTok account tijdelijk opgeschort.

Hoelang duurt die opschorting?

Ben je een regelmatige gebruiker van TikTok? Dan is het heel vervelend dat je niks meer met je account kunt. In de meeste gevallen wordt dit na 24 uur ongedaan gemaakt. Maar let op, wanneer je hiernaar weer de mist ingaat dan wordt je account weer opgeschort. Waarschijnlijk dit keer voor een langere periode. In het ernstigste geval raak je het account zelfs kwijt.

Contact opnemen met TikTok

Wanneer je TikTok account tijdelijk is geschorst dan is een kwestie van afwachten. Vind je het te lang duren of denk je dat er van een vergissing sprake is? Dan moet je met TikTok zelf contact opnemen. Dit doe je door een e-mail te sturen naar antispam@tiktok.com.

Vermeld in de e-mail je gebruikersnaam en waarom je denkt dat het hier om een vergissing gaat. Er wordt nooit om je wachtwoord gevraagd dus dit hoef je ook niet door te geven. Wanneer TikTok je gegevens en informatie verifieert en er achter komt dat het hier om een vergissing gaat, dan ontgrendelen ze je account handmatig.

Wat is beter: afwachten of contact opnemen?

Een e-mail sturen naar TikTok kost natuurlijk tijd, al helemaal wanneer dit platform je e-mail moet behandelen. Het kan dus zomaar zijn dat de behandeling langer duurt dan de opschorting. Daarom is het altijd beter om de eerste 24 uur af te wachten. Grote kans dat je TikTok account ontgrendeld is voordat jij een e-mail hebt kunnen sturen.

Zo voorkom je een opschorting

Om problemen in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat je TikTok account niet meer wordt opgeschort. Daarom moet je je aan de regels houden.

Zo is ten eerste de leeftijd belangrijk. Ondanks dat TikTok onder kinderen razend populair is moet je minimaal 13 jaar oud zijn. Vanaf 2019 heeft TikTok heel wat accounts van kinderen onder de 13 jaar verwijderd. Wie als jong kind toch een TikTok account wil openen zal zich dus als een iets oudere voor moeten doen. Niet helemaal legaal maar het is de enige manier om te voorkomen dat het account definitief verwijderd wordt.

Verder is het belangrijk om een normale profielfoto te uploaden, in ieder geval niet met het logo van TikTok zelf. Je werkt immers niet bij TikTok en hebt dus ook geen toestemming om dit logo te gebruiken. Upload ook niets met een kroon. Bedenk dat TikTok in Chinese handen is en dat hier alles meer gecensureerd is.

Like niet te veel video’s achter elkaar. Wees ook voorzichtig met het geven van reacties. Als je al reacties achterlaat dan is het belangrijk dat je niet telkens dezelfde relatie achterlaat. Varieer dus in je stukjes tekst, zo kom je niet als een bot (robot) over.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ