Back to Top

Google Pixel 5 in de maak - androidtoestel.nl

De Google Pixel 5 is de nieuwste smartphone van Google zelf. Opvolger van de Pixel 4a en waarschijnlijk beschikbaar vanaf eind 2020 of begin 2021. Google heeft dus nog genoeg tijd om dit toestel te voorzien van de beste snufjes, software en hardware. Wat kun je verwachten?

Vorige Google Pixel toestellen

In oktober 2019 kwam Google met de Pixel 4, een 5,7 inch toestel. In augustus 2020 was het tijd voor de Pixel 4a. Deze smartphone is iets groter en heeft een 5,81 inch scherm. Wat is er nieuw bij de Google Pixel 5?

Met betrekking tot schermgrootte zal er niet veel veranderen. Bij de Google Pixel 5 is de kans heel groot dat deze een 5,7 inch scherm heeft. Maar het gaat dan wel om een amoled touchscreen met een pixeldichtheid van 444 ppi. De Pixel 4a heeft een oled scherm met een vergelijkbare pixeldichtheid.

De processor en het geheugen van de Pixel 5

Het is best wel interessant om naar de processor van de Google Pixel 5 te kijken. Is deze beter dan zijn voorgangers? Dit toestel is uitgerust met een Snapdragon 765G processor met een werkgeheugen van 8 GB. De processor is dus klaar voor het 5G netwerk. Je weet wel, het razendsnelle mobiele netwerk waar iedereen het over heeft.

Ter vergelijking: de Pixel 4a heeft een Snapdragon 730G processor met 6 GB werkgeheugen. Deze processor werkt ook op het 5G netwerk maar is wel minder snel en efficiënt dan de nieuwere 765G processor. Het verschil is echter klein.

Het Androidplatform

Niets vernieuwend maar de Google Pixel 5 draait natuurlijk op het nieuwste Android besturingssysteem. Wanneer het toestel uitkomt is deze voorzien van Android 10. Dit is natuurlijk up te graden naar een nieuwere versie, afhankelijk van wanneer je het toestel koopt.

Fotograferen met de Google Pixel 5

De Google Pixel 4a schoot op het gebied van fotografie wel een beetje tekort. De 4a heeft namelijk een enkele hoofdcamera wat voor velen toch wel teleurstellend is. Bij de Google Pixel 5 tref je dit keer een dubbele hoofdcamera aan. Dit betekent twee lenzen waardoor je foto’s met scherptediepte maakt. De lenzen hebben een resolutie van 12,2 MP en 8 MP.

De selfiecamera aan de voorkant is niet zo heel bijzonder. Deze heeft gewoon een enkele lens van 8 MP. Filmen gebeurt in een 1080p resolutie. Eigenlijk ook niks bijzonders en ook zeker niet te vergelijken met de duurdere merken van Samsung of Huawei.

Pre-order Pixel 5

Google heeft in zijn eigen blog vermeld dat de pre-orders voor de Google Pixel 5 op 8 oktober 2020 van start gaan. Het probleem is dat dit ook midden in de corona crisis valt. Andere merken hebben ook al aangegeven dat ze achterliggen met de ontwikkeling en uitgifte van nieuwe smartphones. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Google Pixel 5 vertraging oploopt. Dit was in ieder geval bij de Pixel 4a ook al het geval.

Dit kost de nieuwste Google smartphone

Voor de Pixel 4a moest je bij uitgifte een prijs vanaf € 779 betalen. Waarschijnlijk zal de Google Pixel 5 op hetzelfde bedrag uitkomen. Voor Nederland betekent dit dat je deze smartphone aanschaft voor een bedrag tussen de € 750 en € 800. Dit geldt voor een toestel met een opslagcapaciteit van 128 GB. Overigens is deze opslagcapaciteit niet uitbreidbaar middels een (micro) SD-kaart. Dat is dan weer zonde, want wat extra opslagruimte kan nooit kwaad.

In welke kleuren is de Google Pixel 5 verkrijgbaar? Reken op de standaardkleur zwart. Of het toestel ook in andere kleuren wordt uitgegeven dat is nog even afwachten.

Bovenstaande informatie en specificaties is gebaseerd op geruchten die in september 2020 de ronde doen.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ