Back to Top

Samsung S9 en Samsung S10 vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

Wat zijn de verschillen tussen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S10? Wanneer je tussen deze twee toestellen twijfelt, is het belangrijk om goed te vergelijken. Ze hebben namelijk verschillende specificaties zoals een snellere of tragere processor en een hoofdcamera die net wat anders werkt.

Over deze Samsung toestellen

Wat moet je weten over de Galaxy S9 en S10? De S9 is in februari 2018 uitgebracht. Precies 1 jaar later (2019) kwam de S10 op de markt. Dit laatste toestel is de directe opvolger van de Samsung Galaxy S9. Er zit aardig wat verschil tussen de Samsung S9 en S10. Hieronder ontdek je welke verschillende dit zijn.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Het ontwerp van de Galaxy S9 en de Galaxy S10

Het design van deze Samsung smartphones ziet er vrij modern uit. De S9 lijkt schermvullend, maar is dat net niet. Aan de bovenkant zit een smalle schermrand waar je de luidspreker en camera terugvindt. Samsung heeft bij de S10 wel voor een schermvullend ontwerp gekozen. De camera zit in de rechterbovenhoek verborgen, waardoor je er weinig last van hebt. Ze hebben allebei afgeronde randen, wat best mooi uitziet.

De behuizing bestaat uit aluminium met een voor- en achterzijde van Gorilla Glass 5. Deze smartphones zijn stof- en waterdicht (tot 1,5 meter gedurende 30 minuten onder water).

Verschil Samsung S9 en S10: processor

Je bent vast nieuwsgierig naar de prestaties van deze smartphones. Hiervoor moeten we ze goed met elkaar vergelijken. De S9 wordt aangedreven door een Exynos 9810 processor met 4 GB RAM geheugen. De S10 heeft een snellere Exynos 9820 processor met maar liefst 8 GB RAM geheugen. Hieruit blijkt dat de Galaxy S10 een stuk sneller en efficiënter werkt. Dit is ook terug te vinden in de basemark test, waar de S10 stukken beter scoort.

Fotograferen en het opslaan van media

Net zo belangrijke specificaties zijn die van de camera’s. We gebruiken de smartphone steeds vaker als standaard fotocamera. Bij de Samsung S9 vind je een 12mp hoofdcamera en 18mp selfiecamera. Voor een toestel uit 2018 is dit best wel teleurstellend, omdat het namelijk veel beter kan.

Deze verbetering vind je bij de Samsung S10. Dit model heeft aan de achterzijde een triple camera (12mp, 12mp en 16mp). De selfiecamera heeft een resolutie van 10mp. Je kunt je voorstellen dat je met de S10 veel mooiere foto’s maakt. Hierbij maak je gebruik van het bokeh effect (scherptediepte) of andere opties.

Je wilt de mooiste foto’s en video opnames bewaren. Dit doe je met het intern geheugen, dat bij de S9 64 GB tot 256 GB groot is. Vergis je niet, maar bij de S10 vind je veel meer opslagruimte. Hierbij heb je de keuze uit een toestel met 128 GB of 512 GB intern geheugen. Daar passen heel wat mediabestanden op.

Accu en opladen van deze Samsung smartphones

Hoe lang gaat de accu in stand-by mee? De Samsung S9 is uitgerust met een 3000 mAh batterij. Deze blijft in stand-by ruim 70 uur werken, in 3G gesprekstijd tot 22 uur. De S10 is voorzien van een 3400 mAh batterij. Ook nu weer een lange stand-by tijd, zelfs langer dan bij de S9. Opvallend is dat de batterij in 3G gesprekstijd ongeveer een uur minder lang meegaat.

Dan nog iets over het opladen. Je kunt deze toestellen normaal opladen of snelladen (15 watt snellader). Wil je liever draadloos opladen? Dit kan bij beide toestellen. Houd er wel rekening mee dat niet alle S9 smartphones draadloos kunnen laden, dit hangt er helemaal vanaf waar je deze koopt. Kies daarom altijd voor een toestel uit Europa, bij voorkeur uit Nederland. Zo kun je namelijk gebruik maken van het Nederlands consumentenrecht en de garantiebepaling.

Het ontgrendelen van deze smartphones

Ontgrendelen doe je al lang niet meer met een ouderwetse pincode. Bij de S9 maak je gebruik van vingerafdruksensor of irisscanner. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een pincode of patroon, maar waarom zou je wanneer je de keuze hebt uit deze moderne ontgrendelopties? De Samsung Galaxy S10 ontgrendel je met behulp van je vingerafdruk. Deze optie zit onder het display (voorkant). Dat is even wennen, omdat je nu je vinger direct op het scherm licht.

In welke kleur zijn deze toestellen verkrijgbaar?

De Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S10 vergelijken betekent ook naar de kleur kijken. Ga je voor de S9, dan heb je de keuze uit de kleuren zwart, blauw, paars, red en nog drie andere kleuren. De S10 is net zo kleurrijk. Ook nu weer de keuze uit verschillende kleuren waaronder kanariegeel (echt leuk!).

Prijs Samsung S9 en S10

Ze zijn niet goedkoop, deze mooie smartphones. Hoewel, de S9 is toch wat goedkoper dan de S10. De Galaxy S9 moet in 2019 tussen de 525 en €575 kosten. Voor de S10 betaal je tussen de €700 en €800. De prijs is ook afhankelijk van het interne geheugen.

Welke Samsung smartphone is beter?

Wil je weten welke beter is: de S9 of S10? Gezien de prestaties en de zeer goede hoofdcamera, heeft de Galaxy S10 de voorkeur. Heb je een S9 en wil je overstappen, dan moet je dit zeker doen. Met een beetje geluk krijg je nog een mooi bedrag voor je S9 terug en hoef je niet veel bij te leggen. Heb je een ouder toestel zoals de S7 of de S8, dan ga je er met de S9 weer heel wat op voorruit.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ