Back to Top

Huawei P20 en P20 Pro vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

Huawei komt met steeds betere smartphones op de markt. De Huawei P20 en P20 Pro zijn in maart 2018 uitgebracht. Misschien vind je ze veel op elkaar lijken, dit kan de keuze voor een van deze toestellen lastig maken. Hieronder vergelijken we de Huawei P20 en P20 Pro. Ontdek de verschillen maar ook de overeenkomsten.

Maak kennis met Huawei

Huawei is een Chinese smartphonefabrikant. In 1987 werd het bedrijf opgericht. De eerste Huawei smartphone kwam in 2012 uit. Inmiddels is de kwaliteit sterk verbeterd, ondanks dat de prijs van deze toestellen lager dan Samsung blijft. Hiermee weet Huawei uitstekend te concurreren met de grootste smartphonemerken.

Laten we de Huawei P20 en P20 Pro vergelijken. Zo weet je direct welke van deze twee smartphones de beste keuze is.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Het uiterlijk van deze Huawei smartphones

Qua uiterlijk zit er niet veel verschil tussen de Huawei P20 en P20 Pro. Ze zijn schermvullend en voorzien van een notch (inkeping). Hier zitten de cameralenzen verborgen. Alleen aan de onderzijde een smalle schermrand, waar de homeknop in past.

De P20 heeft een 5,8 inch LCD scherm. De P20 Pro is met 6,1 inch net iets groter. De pixeldichtheid van deze toestellen bedraagt 429 en 408 dpi. Dit is nauwelijks een verschil te noemen. Het aluminium frame van deze toestellen is stof- en spatwaterdicht. Maar wacht: de P20 Pro kan ook nog eens tot 1 meter onder water (maximaal 30 minuten). Ben je erg onhandig en laat je het toestel wel eens in het water vallen, dan zou ik zeker voor de P20 Pro gaan.

Huawei P20 en P20 pro vergelijken: de processor

De processor is het belangrijkste onderdeel van een smartphone. Deze bepaalt namelijk hoe snel je toestel werkt. Deze modellen zijn voorzien van een Hisilicon Kirin 970 processor. De P20 heeft 6 of 8 GB RAM geheugen, de P20 Pro ook. Benieuwd naar de prestaties? Ook hier is nauwelijks verschil tussen de Huawei P20 en P20 Pro. Opmerkelijk genoeg werkt de processor van de P20 net wat efficiënter, maar het verschil is zeer klein.

Camera’s en intern geheugen

Huawei weet zich vooral met de nieuwste smartphonecamera’s te onderscheiden. De P20 heeft een dual hoofdcamera (12mp en 20mp). Je maakt ook nog eens gebruik van 2x lossless zoom. Aan de voorzijde een enkele 24mp camera.

De Huawei P20 Pro overtreft dit allemaal. Deze heeft namelijk een triple hoofdcamera met telelens en 3x optische zoom. De lenzen zijn voorzien van PDAF/laser AF en OIS. Zonder al teveel in detail te treden: hier maak je zeer mooie foto’s mee, in welke situatie dan ook. De P20 Pro heeft net als zijn kleinere broertje een 24mp selfiecamera.

Voor het maken van video’s kies je uit Full HD of Ultra HD kwaliteit. Kan je mooi je video’s naar televisie streamen: de kwaliteit blijft behouden.

Nog meer Huawei P20 en P20 Pro vergelijken? Dan kijken we naar het intern geheugen (opslagruimte). Deze toestellen zijn verkrijgbaar met een opslagruimte van 64 of 128 GB. Bij de P20 Pro kun je ook nog eens voor een model met 256 GB kiezen. Er is geen kaartslot aanwezig, helaas!

Accu en opladen van de Huawei

Het is handig wanneer de accu (batterij) van het toestel lang meegaat. Je zit er immers niet op te wachten om dagelijks tot meermalen per dag op te laden. Eerst even naar de Huawei P20. Deze heeft een 3400 mAh batterij. In 3G gesprekstijd gaat deze 16 en een half uur mee. Gebruik je het toestel om te surfen (webbrowsing), dan kan dit met een volle batterij 14 uur mee.

De P20 Pro heeft een krachtige 4000 mAh batterij. Deze gaat in 3G gesprekstijd bijna 21 uur mee! Tijdens het surfen houdt de batterij het 14 en een half uur vol. Conclusie: de Huawei P20 Pro heeft een krachtigere batterij. Dit is zeker in het voordeel.

Nu over het opladen. Je kunt kiezen uit normaal laden of snelladen. De batterij is in 30 minuten van 0 tot 58% opgeladen. Helaas kunnen deze toestellen niet draadloos laden. Wil je dit toch, dan moet je echt voor een nieuwer model gaan.

Kleuren en prijs van deze smartphones

Ga je voor een van deze twee toestellen? Dan heb je keuze uit de kleuren zwart, blauw, rose of twilight. De P20 Pro is overigens alleen in het zwart en goud verkrijgbaar. Niet getreurd, want met een smartphonehoesje geef je jouw toestel kleur. Een smartphone hoesje is ook nog eens heel erg handig: het beschermt je toestel bij valpartijen, tegen krassen of andere beschadigingen.

Wat betaal je voor deze smartphones? De Huawei P20 prijs ligt tussen de €350 en €450. Voor de Huawei P20 Pro betaal je tussen de 450 en €550. Dit laatste toestel is duurder, maar natuurlijk ook wat beter.

Conclusie Huawei P20 en P20 Pro vergelijken

Je kent nu de verschillen tussen Huawei P20 en p20 Pro. Weet je niet voor welk toestel je moet gaan? Heb je geen heel groot budget en wil je toch een goede smartphone, ga dan voor de P20. Wil je net dat beetje extra met een betere camera, krachtigere accu en groter geheugen, dan kom je bij de Huawei P20 Pro uit. Op de eindstreep zijn het allebei twee zeer goede modellen waar je echt iets aan hebt.

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ