Back to Top

Huawei P10 en P10 Plus vergelijken: belangrijkste verschillen - androidtoestel.nl

De Huawei P10 en P10 Plus vergelijken? Deze twee smartphones zijn beiden in februari 2017 uitgebracht. De een heeft een iets groter scherm terwijl de ander een betere accu heeft. Welke van deze twee smartphones is een betere keuze? Ondanks dat het om toestellen uit 2017 gaan zijn ze nog steeds actueel en ook nog eens voordelig geprijsd. Bekijk de belangrijkste verschillen.

Over de Huawei P10 serie

Binnen de Huawei P10 serie zijn drie verschillende modellen uitgebracht. Dit zijn de P10, de P10 Plus en de P10 Lite. In dit artikel gaan we het over de P10 en de P10 Plus hebben. Je zult veel overeenkomsten maar ook een aantal verschillen tussen deze twee toestellen zien. Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval waar je aan toe bent.

Het design, behuizing en scherm

Laten we eens gaan kijken naar het design van deze twee smartphones. Te beginnen met de Huawei P10. Dit model heeft een aluminium frame met een aluminium achterkant. De voorkant beschikt over beschermend Gorilla Glass 5. Het scherm is 5,1 inch groot. Het betreft hier een IPS Neo LCD touchscreen. Het scherm heeft een pixeldichtheid van 432 ppi, wat helemaal niet slecht is voor een toestel uit 2017. Er zijn smartphones uit 2020 die een lagere pixeldichtheid hebben.

Hoe ziet de Huawei P10 Plus eruit? Dit toestel heeft ook een aluminiumframe en een aluminium achterkant. Net als bij de P10 beschikt de P10 Plus over een voorkant van Gorilla Glass 5. Dit glas kan met gemak stoten of een val overleven, mits je het natuurlijk niet overdrijft. Ook is het toestel minder gevoelig voor krassen. Dankzij de aluminium behuizing zijn beide toestellen spatwaterdicht. De P10 Plus heeft een scherm met een grootte van 5,5 inch. De pixeldichtheid ligt een stuk hoger dan bij de P10 en bedraagt maar liefst 540 ppi.

Dit moet je weten over de processor en prestaties

De processor is het belangrijkste onderdeel van de smartphone. Deze bepaalt namelijk hoe snel en efficiënt het toestel werkt, maar ook goed de camera foto’s en filmpjes maakt. Bovendien heeft de processor invloed op de accuduur.

Onder de motorkap van de Huawei P10 vind je een Hisilicon Kirin 960 processor met een RAM-geheugen van vier GB. De Huawei P10 Plus heeft een vergelijkbare processor maar dan met vier of zes GB RAM-geheugen. Welke van deze twee toestellen presteert beter? Hiervoor kijken we naar een speciale test waarbij goed gelet wordt op verschillende processoronderdelen. Uit de test blijkt dat de processor van de Huawei P10 Plus net iets beter scoort, hoewel dit verschil zeer klein is. Op het gebied van processor en prestaties hoef je dus geen keuze te maken.

Foto’s en video’s maken met je smartphone

Huawei staat bekend om zijn uitstekende smartphone camera’s. Dit is ook terug te zien aan de Huawei P10, dit model heeft een dubbele hoofdcamera. Dit betekent dat de camera twee lenzen heeft. Het gaat hier om Leica lenzen, een bekend en goed merk. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 MP. De Huawei P10 Plus heeft vergelijkbare camera’s, hier valt dus niet veel over te vertellen. Filmen kan in een resolutie van 1080P of 2160P.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de leukste filmpjes en foto’s opslaat. Gelukkig is er het intern geheugen met voldoende ruimte voor alle media. Bij de Huawei P10 vind je een opslagruimte van 32 GB of 64 GB. Dit kun je uitbreiden met een micro SDXC kaart. Hierbij maak je gebruik van het tweede sim slot. De Huawei P10 Plus is uitgerust met 64 GB of 128 GB opslagruimte (intern). Ook hierbij kun je het geheugen uit te breiden, waardoor er meer ruimte beschikbaar komt.

Over de accu en het opladen

Net zo belangrijk is de accu: hoe lang gaat deze mee? De P10 heeft een 3200 mAh batterij. Deze gaat in gesprektijd 18,5 uur mee, wat best lang is. De P10 Plus heeft een 3750 mAh batterij die in gesprektijd een dikke 20,5 uur meegaat. Dit is ruim 2 uur langer dan de accu van de Huawei P10. Opladen van de accu kan middels een normale laadkabel of snellader. Het is niet mogelijk om deze toestellen draadloos op te laden.

Verkrijgbare kleuren

Deze twee smartphones zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan de kleuren wit, roze goud, zwart, zilver of blauw. Omdat het hier wat oudere toestellen betreft kan het dat niet alle kleuren nog verkrijgbaar zijn. Door gebruik te maken van een smartphonehoesje personaliseer je het toestel.

Conclusie: welke van deze twee Huawei smartphones is beter?
Beide smartphones zijn voordelig geprijsd en beschikken over goede specificaties. Op het gebied van processor en prestaties zijn de toestellen gelijkwaardig. Dit geldt ook voor de fotocamera’s (voor en achter). Alleen op het gebied van accu en opslagruimte is de Huawei P10 Plus beter. Vind je deze laatste zaken belangrijk, dan kun je beter voor de P10 Plus gaan. In alle andere gevallen is de Huawei die 10 een uitstekende keus, vooral vanwege de voordelige prijs.

© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ