Back to Top

Google Pixel 6 & Google Pixel 6 Pro: dit kun je verwachten - androidtoestel.nl

De Google Pixel 6 en de grotere broer Pixel 6 Pro zijn vanaf oktober 2021 verkrijgbaar. Google heeft veel vertrouwen in deze nieuwe toestellen. Het bedrijf laat van deze modellen 50% meer produceren als het vorige model uit 2019. Maak kennis met de Google Pixel 6 & 6 Pro.

Het design van deze smartphones

Op het moment van schrijven gaat het nog om uitgelekte berichten: het duurt nog even voor deze toestellen op de markt komen. De Google Pixel 6 heeft naar alle waarschijnlijkheid een 6,4 inch scherm met een afmeting van 1080 x 2340 pixels. De Google Pixel 6 Pro is met een schermafmeting van 6,7 inch een stuk groter.

Bij beide toestellen vind je een Amoled scherm met HDR 10+ ondersteuning. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van het normale HDR. Films of video’s zien er hierdoor veel beter uit.

De pixeldichtheid bij de Google Pixel 6 bedraagt 403 ppi en bij de 6 Pro maar liefst 512 ppi. De pixeldichtheid zegt iets over het aantal beeldpunten. Hoe meer pixels hoe realistischer afbeeldingen eruit zien.

De verversingssnelheid van de 6 Pro ligt op 120 Hz. Dit is een goede keuze want beelden zien er hierdoor veel vloeiender uit. Wanneer je met het toestel scrolt dan blijven beelden ook niet zo haperen.

Processor en besturingssysteem Google Pixel 6 & 6 Pro

Zoals je van een Google smartphone mag verwachten vind je onder de motorkap de Google Tensor processor met een afmeting van 5 nm. Deze processor is gebaseerd op de TPU’s die Google in datacenters gebruikt. Google richt zijn aandacht vooral op kunstmatige intelligentie en machine learning. Het betreft hier een octa core processor oftewel een met maar liefst 8 kernen. Het ondersteunend geheugen is 12 GB groot.

Deze toestellen draaien op het mobiele besturingssysteem Android 12. Wat is nieuw binnen dit besturingssysteem? Allereerst meer gepersonaliseerde opties, een privacy dashboard, apps die je in de slaapstand kunt zetten en een betere samenwerking met andere apparaten. Vooral het kleurrijke nieuw design met thema’s spreekt tot de verbeelding.

Over de fotocamera’s

Natuurlijk valt er ook wat over de fotocamera’s van deze Google smartphones te zeggen. Bij de Google Pixel 6 vind je een hoofdcamera met twee lenzen. De lenzen hebben een resolutie van 50 en 12 MP. Er is een duel led flitser aanwezig, net als ondersteuning voor auto HDR. De enkele selfiecamera heeft een resolutie van 12 MP.

Dan de Google Pixel 6 Pro. Naar alle waarschijnlijkheid is deze uitgerust met een triple camera (3 lenzen) waaronder een telelens. De lenzen hebben een resolutie van 50, 48 en 12 MP. De selfiecamera heeft dezelfde specificaties als bij de gewone Google Pixel 6.

Het filmen doe je in beide gevallen in een mooie 4K kwaliteit. Helaas nog geen 8K, misschien is dit voor de nieuwere toestellen weggelegd.

Dit moet je over de accu weten

Hebben de Google Pixel 6 en de Google Pixel 6 Pro een krachtige accu? De accucapaciteit zegt niet alles want ook de processor heeft hier een grote invloed op. Daarnaast speelt persoonlijk gebruik een belangrijke rol. Deze twee smartphones zijn in ieder geval voorzien van een krachtige accu waarvan de capaciteit van de Google Pixel 6 Pro op 5000 mAh uitkomt.

Het opladen kan op de normale manier, middels snelladen of draadloos opladen. Er is zelfs een functie voor omgekeerd opladen aanwezig. Dit betekent dat je de smartphone kunt gebruiken om andere apparaten zoals een smartwatch op te laden. Hierbij is je smartphone dus de stroomleverancier. Uiteraard doe je dit ook gewoon draadloos.

Vingerafdruksensor

Je toestel ontgrendelen middels een vingerafdruk, het is tegenwoordig heel normaal. Niet alleen omdat je hiermee snel ontgrendelt, ook is het een stuk veiliger. Anderen kunnen je vingerafdruk namelijk niet zomaar namaken. De Google Pixel 6 toestellen zijn voorzien van een vingerafdruksensor. Volgens geruchten zou deze sensor zelfs onder het display zitten. Dit betekent dat de sensor niet langer aan de achterkant zit, iets dat bij oudere toestellen wel het geval was.

Op zich is het niet vreemd dat Google voor een vingerafdruksensor onder het display kiest. Concurrent Samsung heeft dit al langer, net als andere (grote) merken. Google kon op dit gebied niet langer achterblijven.

Alles is aanwezig

Wanneer je naar de Google Pixel 6 toestellen kijkt dan is echt alles aanwezig. Een krachtige accu, uitstekende processor, goede fotocamera’s en natuurlijk wifi, Bluetooth 5.2, gps en NFC. Het enige dat ontbreekt is die ouderwetse radio, maar dan kun je weer internet radio voor gebruiken. Overigens zijn deze toestellen voorzien van een USB type C 3.1 aansluiting. Deze aansluiting heeft een overdrachtssnelheid van 10 Gb/s. Dit is een stuk sneller dan het oudere 5 Gb/s.

Hoe zit het met de opslagcapaciteit? Beide Google smartphones zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB of 512 GB. Er is geen kaartslot aanwezig. Je kunt het geheugen dus niet uitbreiden.

Verkrijgbare kleuren

Het is nog even raden naar de verkrijgbare kleuren. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de Google Pixel 6 in de kleuren zwart, rood en groen uitgebracht. Bij de 6 Pro zie je ook de kleur wit voorbijkomen, maar dit is dus niet zeker.

Dit moeten de Google Pixel 6 & 6 Pro kosten (prijs)

Zijn deze Google smartphones duur geprijsd? Pixel 5 werd voor een bedrag van € 615 in Europa uitgebracht. Het lijkt erop dat de Google Pixel 6 iets duurder geprijsd is. Dat kan ook niet anders wanneer je naar al die verbeteringen kijkt. De Pro versie is naar verhouding duurder. Dit heeft natuurlijk met het grotere scherm, meer accucapaciteit en betere camera’s te maken.

Mocht je een van deze toestellen te duur vinden, want dat kan natuurlijk altijd, is er nog een tweede optie. Bestel de Google Pixel 6 (Pro) tegelijkertijd met een telefoonabonnement met Google Pixel. Dit kan bij verschillende providers. Je hoeft het toestel dan niet in één keer te betalen maar lost deze in maandelijkse termijnen af. Wil je niet dat je positief BKR geregistreerd wordt, zorg dan dat de ‘lening’ niet meer dan € 249 bedraagt.

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ