Back to Top

Verschillen tussen Google Pixel, 2 en 3 (XL) telefoons - androidtoestel.nl

We zijn zo gewend aan Android smartphones, dat we er niet bij stilstaan dat dit besturingssysteem van Google is. Natuurlijk heeft Google ook zijn eigen smartphones ontwikkeld. Hierbij heb je de keuze uit Google Pixel, 2 en 3 smartphones. Bekijk de verschillen tussen deze toestellen, zodat je weet welk model bij jou past.

Over Google Pixel smartphones

Google is sinds 2016 begonnen met het uitbrengen van eigen smartphones Deze worden niet door Google zelfgemaakt: het zijn LG en HTC die deze fabriceren. De allereerste Google pixel smartphone werd op 4 oktober 2016 gelanceerd. Jaarlijks komen hier 2 tot 4 nieuwe toestellen bij.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Verschillen tussen Google Pixel, 2 en 3 serie

Zit er duidelijk verschil tussen de Google Pixel, Pixel 2 en Pixel 3 serie? Natuurlijk zit er verschil in! De letter achter het woord Pixel staat voor het jaartal van uitgifte. Elk jaar neemt Google een opvolgend nummer. Zo dateert de Google Pixel uit 2016 en de Google Pixel 2 uit 2017.

De Google Pixel serie (2016)

Hoewel het hier om oudere modellen gaat, zijn ze wel de moeite van het vermelden waard. De Google Pixel en Pixel XL zijn beide in oktober 2016 uitgebracht. Het design ziet er niet heel modern uit: deze toestellen hebben brede schermranden. De gewone Pixel heeft een 5 inch amoled scherm terwijl die van de Pixel XL 5,5 inch groot is (ook amoled). Deze toestellen worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 821 processor met 4 GB ram-geheugen. Op het gebied van prestaties zijn er dus niet veel verschil tussen deze toestellen: het is puur de schermgrootte die het verschil maakt.

Dit is de Pixel 2- serie

Dan heb je nog de Pixel 2 en Pixel 2 XL.   Deze modellen verschillen in schermgrootte, maar ook in design. De Pixel 2 heeft een 5 inch scherm met brede schermranden. De 2 XL heeft een 6 inch scherm, waarbij de schermranden een stuk sneller zijn. Deze modellen zijn waterdicht (tot 1 meter voor 30 minuten).

Onder de motorkap vind je een Snapdragon 835 processor met 4 GB werkgeheugen. Verder een enkele 12mp hoofdcamera een 8mp selfiecamera.

Maak kennis met de Pixel 3- toestellen

In 2018 heeft Google maar liefst 4 toestellen uitgebracht. De Pixel 3 is met een 5,5 inch scherm de kleinste. Hierna volgt de Pixel 3a (5,6 inch) Pixel 3a XL (6 inch), en de Pixel 3XL (6,3 inch). Dit laatste model is schermvullend en voorzien van een inkeping waar de camera zit. De andere drie modellen hebben smalle schermranden. Al deze smartphones worden aangedreven door een Snapdragon 845 processor met een werkgeheugen van 4 GB.

Qua camera is er wel wat veranderd. Deze toestellen hebben een 12mp hoofdcamera en een 8mp selfiecamera.

2019: Google Pixel 4 en Pixel 4 XL

Ondanks dat dit artikel over de verschillen tussen Google Pixel 2 en 3 telefoons gaat, is de Pixel 4 ook interessant. Google heeft in dit jaar twee nieuwe toestellen op de markt gebracht. De Pixel 4 heeft een 5,7 inch oled scherm met een hoge pixeldichtheid (424 ppi). Het scherm van de Pixel 4 XL is 6,3 inch groot, met een nog hoger pixeldichtheid (534 ppi). Deze hoge pixeldichtheid is belangrijk, omdat beelden er veel kleurrijker en echter uitzien.

Deze Pixel 4 smartphones zijn voorzien van een Snapdragon 855 processor met 6 of 8 GB werkgeheugen. Ontgrendelen doe je middels Face ID, daarom is de selfiecamera voorzien van TOF 3D lens. De dual camera heeft ook twee lenzen plus 2 x optische zoom, wat voor betere resultaten zorgt.

Welke Pixel serie past bij mij?

Het is niet altijd even gemakkelijk om uit de verschillende Google Pixel smartphones te kiezen. Ga je voor het nieuwste model, neem dan een Pixel smartphone met het laatste cijfer. Dit is voor 2019 de Pixel 4- serie, voor 2020 de Pixel- serie.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ