Back to Top

Google Pixel 3 en Pixel 3XL vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

De Google Pixel smartphones worden door LG en HTC gemaakt maar wel uitgegeven door Google zelf. De Pixel 3 een Pixel 3XL zijn beide in oktober 2018 uitgebracht. Wat zijn de verschillen tussen deze twee smartphones? Hieronder vergelijken we de Google Pixel 3 en Pixel 3XL.

Over Google smartphones

In 2010 brengt Google zijn eerste smartphone op de markt: de Nexus One. De Pixel toestellen zijn de opvolger van de Nexus modellen. De allereerste Pixel versie werd in 2016 uitgebracht. De Pixel 3 en 3XL dateren van oktober 2018. Het gaat hier om twee moderne smartphones die qua uiterlijk en prestaties iets verschillen.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Het design van deze Google smartphones

Laten we beginnen met het uiterlijk (design) van deze Google smartphones. De Pixel 3 is de kleinste van de twee: hij heeft een 5,5 inch scherm. De 3XL heeft een 6,3 inch scherm. In beide gevallen gaat het om hem P-Oled capacitieve touchscreen.

Opvallend is dat de Pixel 3XL schermvullend is. Om dit te realiseren heeft Google aan de bovenkant een notch (inkeping) aangebracht. De kleinere versie heeft dit niet, hier zie je schermranden aan de boven- en onderkant. Het is maar net waar je van houdt. De toestellen zijn ip68 gecertificeerd. Ze kunnen gedurende 30 minuten tot 1,5 meter diepte onder water. Als het goed is blijven de toestellen dan gewoon werken. Het staat je natuurlijk vrij in om dit uit te proberen, maar Google geeft geen garantie op de waterdichtheid van deze smartphones.

Ook aan bescherming is gedacht: Google heeft gezorgd voor Corning Gorilla Glass 5. Dit glas is beter beschermd tegen krassen en stoten, maar ook tegen valpartijen.

Over de processor en het werkgeheugen (prestaties)

Niets zo belangrijk als de processor, omdat deze bepaalt hoe snel en efficiënt het toestel werkt. Wat zijn de processor verschillen tussen de Google Pixel 3 en Pixel 3XL? Google heeft voor beide modellen gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 845 processor. Dit is in het jaar van uitgifte (2018) een uitstekende keuze. Het werkgeheugen (RAM geheugen) is 4 GB groot. Hoe zit het met de prestaties van deze toestellen? Die is nagenoeg gelijk. Wil je een vergelijking met andere toestellen maken, dan zitten de Pixel 3 modellen qua prestaties op het niveau als de Samsung Galaxy S8 of de HTC U1+.

Nog even over het besturingssysteem. Zoals verwacht draaien deze Google toestellen op Android: het besturingssysteem dat door Google zelf is uitgebracht.

Een blik op de camera’s

Nog meer om de Google Pixel 3 en 3XL te vergelijken: de camera’s. Hierin zitten geen verschillen. De twee smartphones hebben aan de achterzijde een dual 8mp camera. Aan de voorzijde zit een 12,2mp selfiecamera met dual pixel PDAF. Ook op het gebied van filmen zijn er geen verschillen: je maakt video-opnames in een 1080P resolutie (Full HD).

Overige specificaties

Op zoek naar een smartphone met stereo luidsprekers? Dat hebben ze allebei. Hoe zit het met het intern geheugen? Ook nu weer geen verschillen tussen deze twee Pixel smartphones. Je kunt kiezen uit een toestel met 64 of 128 GB opslagruimte. Er is geen kaartslot aanwezig, hierdoor is het geheugen niet uitbreidbaar.

Er is wel een verschil in de accucapaciteit. Bij de kleinere Pixel 3 is een 2915 mAh batterij aanwezig. De 3XL is voorzien van een iets grotere 3430 mAh batterij. In theorie zou deze batterij net iets langer mee moeten gaan. Opladen doe je middels normaal laden, snelladen of draadloos opladen.

Conclusie: welke smartphone is beter?

Zoals je ziet zit het verschil tussen Google Pixel 3 en Google Pixel 3XL voornamelijk in het design. De 3XL is groter en schermvullend. De gewone Pixel 3 ziet er wat eenvoudig uit. Aan de andere kant is deze compacter, wat voor sommige mensen toch prettiger is. Op het gebied van prestaties maakt het niet uit voor welk toestel je kiest: ze zijn even snel en hebben dezelfde specificaties.

Mocht je naar de kleur kijken, dan heb je de keuze uit een toestel in het wit, zwart of roze (pink). Dit geldt voor beide modellen. Vind je deze kleuren niets, gebruik dan een smartphonehoesje. Hiermee personaliseer je het toestel en bied je deze ook nog eens de beste bescherming. Wat wil je nog meer?

Er is natuurlijk wel een prijsverschil. De grotere Pixel 3XL is ongeveer €100 duurder. Je betaalt dus voor het grotere scherm en het moderne design. Conclusie: beide Google smartphones zijn een aanrader en presteren ook nog eens goed. Hierdoor zijn ze geschikt voor dagelijks tot intensief gebruik.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ