Back to Top

Metalen behuizing nog steeds het populairst onder smartphones - androidtoestel.nl

Smartphonefabrikanten hebben met betrekking tot de behuizing van het toestel keuze uit verschillende materialen. Budget telefoons zijn vaak uitgerust met een kunststof behuizing. Het gebruik van metaal neemt enorm toe, terwijl ook glas steeds populairder wordt.

Metaal is de meest logische keuze. Het is stevig, krasbestendig en verbindt de glazen voor- en achterkant goed met elkaar. Telefoons met alleen een glazen voorkant worden ook steeds vaker voorzien van een metalen achterkant.

De meest moderne smartphones hebben een glazen achterkant. Dit biedt als voordeel dat het radiogolven doorlaat, geschikt voor draadloos opladen. Smartphones met een metalen achterkant bieden dit niet.

 

Metaal, kunststof of keramiek

Kijken we alleen even naar het frame, dan is er de keuze uit metaal, kunststof of keramiek. De voordelen van metaal hebben we hierboven uitgelegd. Het enige nadeel zit hem in de kosten, metaal is een stuk duurder dan kunststof. Dit verklaart gelijk waarom goedkope smartphones nagenoeg altijd een kunststof frame of behuizing hebben. Deze kunststof toestellen zijn lichter, maar zeer gevoelig voor krassen en slijtage. Een smartphone hoesje is bij het kunststof toestel gewoon onmisbaar.

Redelijk nieuw is het keramieken frame of behuizing. Voordeel van dit materiaal is dat het transparant is voor radiogolven. Het is harder dan glas en hierdoor minder vatbaar voor krassen en beschadigingen. Keramiek wordt al gebruikt bij de Xiaomi Mi Mix smartphones. Toch komen we dit materiaal het minst vaak tegen: metaal en glas blijven toch het meest populair.

 

Gehard Gorilla Glass

De meeste Smartphones zijn voorzien van een voorkant van gehard glas. Smartphonefabrikanten kiezen hierbij het vaakst voor Corning Gorilla Glass, dat in verschillende generaties is uitgebracht. Gorilla Glass 5 kent een goede hardheid en bescherming. Bij een val van 1.60 meter overleeft ruim 80% van de toestellen met Gorilla Glass 5. Bij de vorige generatie, Gorilla Glass 4, lag ditzelfde percentage bij een val van slechts 1 meter. Naast Corning Gorilla Glass zijn er ook diverse andere merken gehard glas. Vanwege de goedkopere prijs zijn het vooral de budget smartphonefabrikanten die hiervoor kiezen.

Uit het hele verhaal hierboven is op te maken dat de materiaalkeuze veel zegt over de stevigheid en gebruikservaring van het toestel. Toch iets om over na te denken.

Beste smartphone deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ