Back to Top

Roestvrijstalen frame voor de Nokia 8 Sirocco - androidtoestel.nl

De nieuwste Nokia 8 Scirocco is uitgebracht in april 2018, de pre order is als eerste verkrijgbaar in India. Dit vlaggenschip is duurder dan alle andere Nokia smartphones. Toch is de hogere prijs wel verklaarbaar. Wat direct opvalt is het roestvrijstalen frame. Hoeveel meerwaarde heeft dit eigenlijk?

Je zou denken dat het niet veel uitmaakt van welk materiaal de behuizing is gemaakt. Toch maakt het wel degelijk verschil, we gaan immers niet altijd even voorzichtig met onze smartphone om.

 

Voor- en achterkant van glas

Laten we eerst eens met de voor- en achterkant van de Nokia 8 Sirocco beginnen. Deze bestaat uit Gorilla Glass 5 en biedt een uitstekende bescherming tegen krassen of stoten. Zelfs een val van 1 meter 60 zal dit toestel in de meeste gevallen overleven. Tot zover niks te klagen over de voor- en achterkant.

Dan komen we bij het frame uit, waarmee de voor- en achterkant zijn verbonden. Nokia heeft gekozen voor een roestvrijstalen frame. Handig wanneer je smartphone in aanraking komt met water. Maar wacht even, kan de Nokia 8 Sirocco wel tegen water?

 

ip67 certificering: waterdichte behuizing

Steeds meer moderne smartphones zijn voorzien van ip67 certificering. Dit betekent dat het toestel stof- en waterbestendig is. Tot een diepte van 1 meter 50 en maximaal 30 minuten blijft het toestel gewoon onder water werken. Daarna wordt de Nokia 8 Sirocco uitgeschakeld.

Nu is het niet zo dat we onze smartphone aan een zwemles moeten onderwerpen, een ongelukje zit echter wel in een klein hoekje. Je zal niet de eerste zijn die zijn smartphone per ongeluk in een emmer water of nog erger, in het toilet laat vallen. Geen nood, je nieuwste Nokia blijft gewoon bruikbaar en de behuizing zal geen roestplekken vertonen. Ook handig wanneer je regelmatig met je telefoon door een regenbui loopt.

 

Van plastic tot roestvrijstaal

Smartphonefabrikanten hebben de keuze uit verschillende type behuizingen. De meest goedkope modellen zijn uitgerust met een kunststof behuizing. Dit zien we onder andere bij de Samsung J serie, hoewel dit voornamelijk voor de oudere modellen geldt. Een kunststof behuizing is zeer kras- en deukgevoelig. Niet de allerbeste keus wanneer je wat ruw met je smartphone omgaat.

Voor de wat duurdere toestellen wordt veelal gekozen voor een metalen behuizing of frame. Dat Nokia nu met een roestvrijstalen vreemd komt, dat is alleen maar positief. Een dikke plus voor de Nokia 8 Sirocco.

Beste Nokia deals:
Nokia 7+64GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €12.00 p.m.
Nokia 864GB 1.5 GB 4G eenmalig €18.00 abo €8.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
Nokia 8 Sirocco128GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €19.00 p.m. toestel €24.00 p.m.
Nokia 5.116GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €7.00 p.m.
Nokia 6.132GB 1 GB 3G eenmalig €10.00 abo €7.00 p.m. toestel €9.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ