Back to Top

Oude applicaties werken niet op Android P - androidtoestel.nl

Google lanceert binnenkort Android P, het nieuwste mobiele besturingssysteem. Nieuwe functies in dit besturingssysteem zijn ondersteuning van de notch, een betere Google Assistant en hogere privacy. Om een optimale werking te garanderen zullen sommige oude applicaties niet meer goed werken op Android P.

Google doet er alles aan om een besturingssysteem te ontwikkelen dat voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Volgens Google zelf is Android momenteel net zo veilig als iOS, het besturingssysteem van Apple. Google verlangt van appontwikkelaars dat ze meegaan in een veilige en slimme omgeving. Hiervoor moeten ontwikkelaars recente API’s oftewel Application Programming Interface gebruiken.

Tip: losse smartphones op prijs vergelijken

Alleen ondersteuning voor up to date apps

Apps die niet up to date zijn zullen niet langer worden ondersteund door Google. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de gebruikerservaring. Zo kunnen oude apps niet meer goed functioneren of zelfs helemaal crashen. Zolang de appontwikkelaar niet met een update komt blijven de problemen binnen Android P voor appgebruikers bestaan. Er zit er dan niets anders op dan de app te verwijderen.

Nieuwe apps moeten geschreven worden voor minimaal Android 8.0 Oreo. Is dit niet het geval, dan wordt deze niet aangeboden in de Google Play store. Hiermee worden ontwikkelaars als het ware gedwongen om toch mee te gaan met de vernieuwingen die Google doorvoert. Voor bestaande apps uit de Google Play Store geldt dat ze een sdk targeting voor Android 4.2 of hoger moeten gebruiken.  Wanneer dit ontbreekt dan zien gebruikers een pop-up melding bij het installeren. De installatie lukt nog wel, maar wordt niet langer ondersteund. Het is niet aan te raden om gebruik te maken van dit soort verouderde applicaties. Vanwege het ruime aanbod is er vaak wel een alternatief beschikbaar.

Over Android P

Het nieuwe besturingssysteem Android P is de opvolger van Android Oreo. Het moet in de loop van 2018 worden uitgebracht. Nieuwe toestellen worden automatisch voorzien van Android P. Privacy staat bij dit besturingssysteem hoog in het vaandel. Zo kunnen apps niet langer op de achtergrond gebruik maken van de camera en microfoon. Afluisteren behoort hiermee tot de verleden tijd. De preview van Android P is in de eerste helft van 2018 te downloaden voor pixel smartphones van Google. Hiermee krijgen gebruikers een duidelijk beeld van het nieuwste design.

Abonnementen met smartphone vergelijken

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ