Back to Top

Eerste smartphone met maar liefst 10 GB werkgeheugen - androidtoestel.nl

Het werkgeheugen in smartphones is de laatste tijd zeer groot. Zo wordt de Samsung Galaxy S9 uitgerust met 6 GB werkgeheugen, dit maakt de telefoon beduidend sneller. Dit jaar kunnen we het eerste toestel met maar liefst 10 GB aan werkgeheugen verwachten.

Het werkgeheugen is altijd al een belangrijk onderdeel geweest. We installeren steeds meer apps op de telefoon, waarbij er vaak een paar tegelijkertijd staan geopend. Met een klein werkgeheugen wordt de telefoon al snel een stuk trager. Dit hebben veel fabrikanten opgelost door het werkgeheugen te vergroten. Het begon met het aanpassen van 2 GB naar 3 GB, inmiddels zijn we al aan 6 GB toe. OnePlus heeft zelfs een toestel met 8 GB aan werkgeheugen op de markt gebracht: de OnePlus 5T.

Chinese fabrikant Vivo introduceert Xplay 7

Een aantal jaar geleden moesten we niets van Aziatische smartphonefabrikanten hebben. Tegenwoordig zien we de voordelen van Huawei, OnePlus of Vivo, bedrijven die vanuit China goedkope en kwalitatief uitstekende smartphones produceren.

Vivo komt binnenkort met de Vivo Xplay 7. Deze telefoon zal uitgerust zijn met 10 GB werkgeheugen en een vingerafdrukscanner onder het scherm. Vooralsnog lijkt 10 GB werkgeheugen niet echt veel voordelen ten opzichte van 6 GB te hebben. Toch moeten we rekening houden met ander toekomstig gebruik van de smartphone, waarbij we steeds meer gaan multitasken. Internetbankieren, social media en ook nog eens navigeren, veel apps moeten tegelijkertijd kunnen werken. Hier heb je automatisch ook veel meer werkgeheugen voor nodig. Vivo richt zich met deze smartphone dan ook goed op de toekomst.

Is meer werkgeheugen altijd beter?

Meer werkgeheugen is niet per definitie beter, het ligt er vooral aan hoe je met de smartphone omgaat. De huidige apps zijn nog niet zo zwaar dat ze alle ruimte in beslag nemen. Wanneer het toestel 80% van het werkgeheugen gebruikt, betekent dit dat het toestel efficiënt werkt. Een smartphone met 4 GB werkgeheugen is voorlopig voor de meeste mensen genoeg. Toch adviseren we om de ontwikkelingen van apps en smartphones goed in de gaten te houden en eventueel over te stappen naar een smartphone met meer werkgeheugen.

Beste Android deals:
Samsung Galaxy A8 (2018)32GB 1.5 GB 4G eenmalig €17.00 abo €8.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
Samsung Galaxy S964GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €22.00 p.m.
Huawei P20 Lite64GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €8.00 p.m.
Samsung Galaxy S864GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €17.00 p.m.
Samsung Galaxy S9+64GB 2 GB 4G eenmalig €20.00 abo €11.00 p.m. toestel €27.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ