Back to Top

Let op met roamingkosten in het buitenland - androidtoestel.nl

Sinds 15 juni 2017 mogen providers geen extra kosten voor roaming in Europa in rekening brengen. Dit geldt echter niet voor landen die buiten de Europese Unie vallen. Het is daarom goed opletten of het vakantieland wel binnen de EU regeling valt. Wie hier niet mee bezig is, kan zomaar een hoge rekening op de mat krijgen.

Het is goed dat er sinds 2017 binnen de Europese Unie afspraken zijn gemaakt met betrekking tot roamingkosten. Het was eigenlijk ook te gek voor woorden: één Europese Unie maar wel verschillende tarieven voor het gebruik van mobiel internet. Gelukkig is er een eind aan gekomen en weten vakantiegangers vooraf waar ze aan toe zijn. tenminste, dit geldt alleen voor de oplettende vakantieganger.

Vrijwel alle Europese landen vallen binnen de EU regeling. Dit geldt ook voor landen die officieel niet bij de EU horen, maar toch meedoen met de nieuwe regels. Toch zijn er een aantal landen die niet meedoen met de nieuwe afspraken. Hierdoor kan internetten in het buitenland toch onverwacht duur worden.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Houd rekening met deze landen

Let goed op met reizen naar Zwitserland en Turkije. Deze landen zijn geen lid van de EU en vallen dan ook niet onder de nieuwe regelgeving. Dit geldt ook voor Monaco, Vaticaanstad en Andora. Sommige providers maken een uitzondering voor een van deze landen. In dit geval worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor roaming binnen de huidige bundel.

Roaming buiten de bundel

Het is belangrijk om vooraf goed de internetbundel uit het abonnement te controleren bij de provider. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van roaming binnen de huidige bundel, worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Voor roaming buiten de bundel kan de provider wel extra kosten in rekening brengen.

Dit geldt ook bij reizen naar landen buiten de EU. In dit geval is het verstandig om zekerheidshalve roaming uit te zetten. Een andere mogelijkheid is het tijdelijk afsluiten van de internetbundel. Bij de meeste providers kan dit online worden ingesteld. Daarnaast is er een mogelijkheid om gebruik te maken van een speciale buitenlandbundel. Wie grote bestanden moet downloaden maakt beter gebruik van wifi. Veel hotels en vakantieresort bieden gratis wifi aan, of er is hier tegen betaling gebruik van te maken.

Ga goed voorbereid op reis en kom niet voor verrassingen te staan. Providers mogen maximaal €60,50 aan data in rekening brengen, een bedrag dat op vakantie ook op een andere manier besteed kan worden.

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ