Back to Top

Google's nieuwste Android app: dataverbruik onder controle - androidtoestel.nl

Datally, de nieuwste Google Android app, helpt mensen bij het beheren van andere apps. Dit kan een aanzienlijke besparing van het datagebruik opleveren, waardoor de telefoon efficiënter en sneller werkt.

Het innovatieve bedrijf Google heeft de laatste jaren veel nieuwe ideeën op de markt gebracht. De gloednieuwe app Datally laat mensen inzien waarom en op welke momenten applicaties om data vragen. Met het inschakelen van gegevensbesparing wordt het dataverbruik aanzienlijk verminderd.

Dataverbruik van applicaties

Zolang er gebruik wordt gemaakt van het wifi-netwerk is er niks aan de hand. Bij het aanzetten van de mobiele gegevens kunnen de kosten onverwacht hoog oplopen. Veel apps slurpen ongemerkt data, zonder dat de gebruiker dit in de gaten heeft. Pas achteraf, wanneer de telefoonrekening op de mat valt, ontstaan er vragen rondom het dataverbruik.

De gemiddelde Nederlander heeft 20 tot 30 apps op zijn telefoon staan. Ieder half jaar komen hier gemiddeld 2 nieuwe apps bij. Het merendeel hiervan wordt niet eens gebruikt. We verbruiken maandelijks 310 MB data, dit kan door het gebruik van bepaalde applicaties al snel oplopen. Google vond het dataverbruik van ongebruikte apps een punt van aandacht.

Niet het nieuwste idee

Google heeft er hard aan gewerkt om af te rekenen met datavretende applicaties. De smartphonegebruiker bepaalt voortaan zelf welke apps toegang hebben tot de mobiele data.

Het idee van Google is niet geheel nieuw. Er kwamen eerder al apps uit die het datagebruik controleren en reguleren. Dit zijn onder andere My Data Manager van Mobidia Technology of data manager van Akvelon Inc. Wat maakt Datally onderscheidend van de rest? Als eerste de naam die erachter zit. Het bedrijf Google heeft zich sinds de lancering in 1997 meerdere keren bewezen.

Android is het besturingssysteem, ontwikkeld door een bedrijf dat sinds 2005 in bezit is van Google. Androidgebruikers krijgen automatisch te maken met Google, dan lijkt het ook een logisch gevolg om het beheren van gegevens ook aan dit bedrijf over te laten. Met Datally is de smartphonegebruiker in ieder geval verzekerd van een regelmatige bijwerking.

Google heeft de Datally app uitvoerig getest. Hieruit is gebleken dat de app het dataverbruik met gemiddeld 30% omlaag brengt. Deze besparing zien mensen terug op hun telefoonrekening.

De app Datally is gratis te downloaden in de Google Play Store. Direct na lancering is deze applicatie al meer dan 200.000 keer gedownload. Aan het vertrouwen in Google zal het niet liggen.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ