Back to Top

Sim Only: overstappen naar een mobiel abonnement bij een andere provider

Wil je overstappen naar Sim Only bij een andere provider, of wil je juist overstappen van een Sim only abonnement (zonder toestel) naar een abonnement met toestel? Dat kan, en het is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt gewoon een nieuw abonnement afsluiten (na vergelijken hieronder), en je nieuwe provider regelt automatisch je overstap en de opzegging van je oude abonnement, waarbij je je 06-nummer kunt behouden!

Algemene informatie over overstappen naar een Sim Only abonnement

Heb je op dit moment een mobiel abonnement bij een provider, en wil je overstappen naar een Sim Only abonnement bij een andere provider? Dan is het goed om te weten dat dit altijd kan, ongeacht de provider waarbij je nu een abonnement hebt, en ongeacht het soort abonnement dat je nu hebt lopen (met toestel of zonder toestel), en ongeacht de looptijd van je huidige abonnement. Wel is het belangrijk dat je abonnement bij je huidige provider al is afgelopen, of op korte termijn afloopt. Anders is overstappen natuurlijk (nog) niet mogelijk.

Overstappen van een Sim Only naar een abonnement met toestel bij een andere provider

Heb je op dit moment een Sim Only abonnement lopen en wil je naar een abonnement met toestel bij een andere provider? Ook dat kan. In dat geval zijn er 6 providers waar je uit kunt kiezen. Sluit in dat geval een abonnement met toestel af bij een van de 6 toestelproviders (KPN, Vodafone, Tele2, T-Mobile, BEN of Hollandsnieuwe). Realiseer je daarbij wel dat een toestelabonnement vaak minder goedkoop is dan een Sim Only abonnement, omdat de aanschaf van een nieuw toestel vaak wordt gefinancierd in een toestelbundel, waardoor er een bedrag per maand bij komt bovenop je normale abonnementskosten.

Overstappen van een Sim Only naar een abonnement met toestel

Overstappen naar een ander abonnement bij dezelfde provider

Overstappen naar een abonnement bij dezelfde provider? Dit is eigenlijk geen overstappen, maar een omzetting van je contract naar een nieuw contract (verlenging bij dezelfde provider). Sommige providers noemen een verlenging echter toch ook overstappen. Uiteraard is verlengen bij dezelfde provider ook mogelijk. Wist je dat de meeste mensen verlengen en niet overstappen naar een andere provider? Als je bij dezelfde provider wilt blijven als de looptijd van je contract voorbij is (of binnen enkele maanden voorbij is), dan is het raadzaam om een nieuw abonnement af te sluiten, en je contract niet stilzwijgend te verlengen. Een nieuw contract komt namelijk meestal met betere voorwaarden dan je huidige contract, omdat providers hun bundels blijven verbeteren en steeds meer bieden, voor steeds minder geld.

Sim Only – nummerbehoud bij overstappen naar een andere provider

Veel mensen willen hun 06 nummer behouden als zij overstappen naar een andere provider. Geldt dit voor jou ook? Dan is het belangrijk dat je bij het afsluiten van je nieuwe abonnement aangeeft dat je je nummer wilt behouden. Bij het online afsluiten van een abonnement wordt eigenlijk altijd die mogelijkheid geboden. Als je bij het bestelproces van je nieuwe abonnement niet aangeeft dat je je huidige 06 nummer wil houden, dan krijg je gewoon een nieuw mobiel nummer. Zeg nooit zelf je (Sim Only) abonnement op als je overstapt naar een andere provider, en je je 06 nummer wenst te houden. In dat geval is je huidige 06 nummer doorgaans namelijk niet meer mee te nemen naar je nieuwe provider!

Stap over naar T-Mobile

Zit je bij een andere provider dan T-Mobile en wil je overstappen naar T-Mobile? Dat kan! Een sim only bij T-Mobile is voordelig, maar dat geldt ook voor een abonnement met toestel. Het T-Mobile netwerk is regelmatig als snelste en beste getest. T-Mobile heeft meer dan 4 miljoen klanten, een is daarmee één van de grootste providers in Nederland. Ook de prijsstellingen van T-Mobile zijn erg aantrekkelijk.

Overstappen binnen T-Mobile, van het ene naar het andere contract, dat kan natuurlijk ook. Dit is eigenlijk geen overstappen, maar een ‘omzetting’ van je abonnement naar een ander abonnement.

Stap over naar een Sim Only van T-Mobile

Stap over naar een abonnement met toestel van T-Mobile

Stap over naar Tele2

Wil je overstappen naar de bekende provider Tele2, en ben je op dit moment nog geen klant? Overstappen naar Tele2 kan snel een zeer eenvoudig, zowel naar een Sim Only als naar een abonnement met een nieuwe smartphone. Aan jou de keuze! Tele2 regelt je overstap van je huidige provider naar Tele2, zelf hoef je helemaal niets te doen, behalve een nieuw abonnement uitzoeken bij Tele2, en deze afsluiten. Vergeet uiteraard niet om aan te geven dat je je nummer wilt behouden (als je dat wenst). Ook binnen Tele2 kun je natuurlijk overstappen naar een nieuw abonnement, in feite wordt je contract dan omgezet en verlengd bij Tele2.

Stap over naar een Sim Only van Tele2

Stap over naar een abonnement met toestel van Tele2

Stap over naar Vodafone

Overstappen naar Sim Only van Vodafone? Vodafone heeft RED Sim Only en Start Sim Only. waarbij de laatst genoemde abonnementsvorm het goedkoopste is. Al vanaf 9 euro per maand heb je een abonnement zonder toestel bij deze telecomprovider. Dit is dan wel inclusief de korting van 2,50 euro per maand (in het geval je ook een Ziggo klant bent). Ook bij deze provider is het mogelijk om over te stappen binnen Vodafone zelf, in het geval je daar nu al een mobiel abonnement hebt lopen.

Stap over naar een Sim Only van Vodafone

Stap over naar een abonnement met toestel van Vodafone

Stap over naar KPN

Overstappen naar Sim Only van KPN? Dat ziet dit telecombedrijf natuurlijk graag! Ook bij KPN is het erg gemakkelijk om over te stappen als je nu nog bij een andere provider een mobiel abonnement hebt. Selecteer simpelweg een KPN Sim only abonnement via onze vergelijker. Sluit vervolgens het abonnement af, KPN regelt gewoon dat je huidige contract bij je huidige provider wordt opgezegd. Het maakt verder niet uit of je op dit moment een abonnement met of juist zonder toestel hebt, de overstapservice van KPN is namelijk gebaseerd op beide situaties. Goed om te weten is dat nummerbehoud gratis is.

Stap over naar een Sim Only van KPN

Stap over naar een abonnement met toestel van KPN

Stap over naar BEN

BEN is een label van T-Mobile, dat zich richt op de budgetmarkt. Je zou BEN dus kunnen zien als een prijsvechter, die zich bij uitstek richt op mensen die willen overstappen. Je kunt bij BEN zowel terecht voor abonnementen met toestel als voor abonnementen zonder toestel. In 2019 liepen de databundels bij deze provider tot 7000MB (=7GB), wat voor de meeste mensen meer dan voldoende is. Klik op één van de links hieronder, als je wil overstappen naar BEN en abonnementen van deze provider wil vergelijken.

Stap over naar een Sim Only van BEN

Stap over naar een abonnement met toestel van BEN

Stap over naar Hollandsnieuwe

Wil je een overstap regelen naar Hollandsnieuwe? Vergelijk dan via de link(s) hieronder abonnementen (met of zonder toestel) van deze provider, en sluit het abonnement af dat voldoet aan je wensen. Wil je overstappen en je huidige 06 nummer behouden in je nieuwe Hollandsnieuwe abonnement? Geef dit dan duidelijk aan in het bestelproces.

Stap over naar een Sim Only van Hollandsnieuwe

Stap over naar een abonnement met toestel van Hollandsnieuwe

Stap over naar Youfone

Overstappen naar de provider Youfone is uitsluitend mogelijk in een Sim Only abonnement, aangezien Youfone een sim only provider is. Youfone staat bekend om haar snelle upload- en downloadsnelheden. Wil je weten of deze provider voor jou een aantrekkelijke deal heeft? Klik dan op de link hieronder om abonnementen te vergelijken van deze provider.

Stap over naar een Sim Only van Youfone

Stap over naar Simpel.nl

Net als Youfone is Simpel een sim only provider. Overstappen naar Simpel kan aantrekkelijk zijn als je wil profiteren van scherpe prijzen voor een abonnement zonder toestel, en wilt profiteren van het betrouwbare mobiele netwerk van T-Mobile. Verder heb je bij Simpel maximale controle over je kosten, doordat je een plafond kunt instellen en maandelijks aanpassingen kunt maken in je bundel.

Stap over naar een Sim Only van Simpel.nl

Stap over naar Simyo

Kies je voor overstappen naar Simyo, dan ga je bellen en internetten over het mobiele netwerk van de provider KPN. Simyo is door de Consumentenbond al meer dan 15 keer uitgeroepen tot beste mobiele provider, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je naar een goede provider overstapt. Bekijk via de link hieronder de mogelijkheden bij Simyo.

Stap over naar een Sim Only van Simyo

Stap over naar Lebara

Lebara staat bekend om haar scherpe tarieven voor internationaal bellen en internetten. Lebara heeft 3 soorten bundels. Je kunt overstappen naar een abonnement met 5GB, 7GB en 10GB data. Bellen en sms is in alle drie de gevallen onbeperkt.

Stap over naar een Sim Only van Lebara

Stap over naar Robin Mobile

Een goede reden om over te stappen naar Robin Mobile is als je alles onbeperkt wil hebben, dus zowel bellen, sms, als Internet. Robin Mobile biedt 5 bundels waaruit je kunt kiezen, tegen uiteenlopende prijzen. De overstap naar deze provider is snel te regelen, na het afsluiten van een Sim Only. Net als Lebara, Simyo, Simpel en Youfone is deze provider alleen actief met sim only abonnementen.

Stap over naar een Sim Only van Robin Mobile

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ