Back to Top

Zo zet je de Wifi-notificaties op je Android-toestel uit - androidtoestel.nl

Tegenwoordig is er op steeds meer locaties een openbare wifi-hotspot. Dit is natuurlijk dé uitkomst wanneer je door je databundel heen zit, wanneer je eigen internet langzaam is of als je in het buitenland bent. Jouw Androidtoestel zoekt automatisch naar deze wifi-hotspots, maar natuurlijk kan je dit ook uitschakelen. Je leest hier hoe!

Wanneer je onderweg bent en je houdt je telefoon in de gaten dan zal het je opvallen dat je Androidtoestel onwijs veel openbare Wifi-hotspots aanbiedt. Elke keer komt er een melding in beeld of je je aan wilt melden op deze hotspot. Dit komt doordat je wifi aanstaat, maar je niet verbonden bent met een netwerk. Hierdoor blijft je toestel scannen en hotspots aan je aanbieden. Zit dit bericht je in de weg en maak je liever gebruik van 4G? Dat kan!

Zo zet je de wifi-notificaties uit

  • Ga naar instellingen
  • Navigeer naar Wifi
  • Klik op het tandwiel rechtsboven in beeld voor de geavanceerde instellingen
  • Schakel ‘Netwerkmelding’ uit

Nu krijg je niet meer automatisch een melding. Wil je dan toch gebruik maken van een wifi-netwerk dan moet je handmatig op zoek gaan. Dit is een kleine moeite. Het kan overigens zo zijn dat bovenstaande uitleg met iets andere woorden staat. Bij elke smartphonefabrikant kan dit namelijk wisselen welke termen er gebruikt worden.

Openbaar Wifi-netwerk

Openbare netwerken zijn niet altijd betrouwbaar. Kijk altijd uit wanneer jij uitgebreid je bankzaken gaat regelen op een openbaar Wifi-netwerk. Het kan zijn dat het netwerk gemanipuleerd is en dat een hacker meekijkt met jouw bankzaken. Daarnaast is het ook niet heel verstandig om bestanden te downloaden op een openbaar Wifi-netwerk. Het kan zomaar zijn dat je ongemerkt bestanden mee download die je liever niet op je smartphone wilt hebben. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van VPN. VPN versleutelt en anonimiseert jouw internetverkeer.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ