Back to Top

Software update Samsung S6 Edge Plus niet langer mogelijk - androidtoestel.nl

Samsung ondersteunt niet langer beveiligingsupdates voor de Samsung S6 Edge Plus. Dit heeft te maken met de leeftijd van het toestel: hij dateert van augustus 2015. Officieel geeft de smartphonefabrikant 3 jaar lang ondersteuning. Hier is in augustus 2018 een einde aan gekomen.

Zonder beveiligingsupdates loop je als smartphonegebruik risico. Zo is het mogelijk dat bepaalde functies verdwijnen of dat het apparaat zelfs gehackt wordt. Samsung houdt zich echter aan alle regels met betrekking tot de wettelijke ondersteuning. Zo moet een smartphone gedurende de gebruiksduur ondersteunt worden met alle mogelijke veiligheidsupdates.

 

Levensduur van een smartphone

Er is vastgesteld dat een smartphone gemiddeld 2 tot 3 jaar meegaat. Dit verklaart dan ook waarom Samsung gedurende 3 jaar de software update voor Samsung S6 Edge Plus aanbiedt. Overigens is het geen vereiste dat smartphonefabrikanten een beveiligingsupdate periode van 3 jaar hanteren. Bij veel andere Android toestellen ontvang je gedurende 2 jaar deze updates. Het ligt ook een beetje aan de prijs-kwaliteitverhouding. Bij Samsung weet je in ieder geval waar je voor betaalt.

 

Doorgaan met de S6 Edge Plus of een nieuw toestel?

Wie verder niet veel met zijn S6 Edge+ doet, kan best nog even met dit toestel vooruit. De allernieuwste applicaties werken misschien in de toekomst niet meer, de basisfuncties blijven functioneren. Dit betekent bellen en gebeld worden, sms’en, gebruik van gps, bluetooth en wifi. Veel applicaties blijven voorlopig nog prima werken, omdat ontwikkelaars hun applicatie ook niet altijd up-to-date houden. Na de laatste beveiligingsupdates kan het wel tot een jaar duren voordat het toestel de eerste problemen vertoont.

De S6 Edge Plus is begin 2016 vervangen door de Samsung Galaxy S7 Edge. Helaas heeft Samsung hier nooit een plus-versie van op de markt gebracht. In ieder geval wordt de S7 Edge nog ondersteund tot februari 2019. Misschien niet een allerbeste keus wanneer je op zoek bent naar een nieuw toestel. Beter kies je voor de Samsung S8 of S8 Plus uit 2017. Nog nieuwer is de S9 serie uit februari 2018. Samsung ondersteunt deze toestellen tot februari 2021. Tegen die tijd zijn er al lang weer nieuwe modellen op de markt.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ