Back to Top

Smartphonetrends van 2018 - androidtoestel.nl

Aan het begin van elk jaar worden de nieuwste smartphonetrends vrijgegeven. We kijken halverwege het jaar wat er van deze trends terecht is gekomen. Wat is er veranderd en welke ontwikkelingen staan op de planning?

Nieuwe smartphones worden steeds slimmer. Augmented reality, flexibele schermen en het verdwijnen van de notch, er staat ons heel wat te verwachten. Sommige functies worden al toegepast terwijl anderen nog volop in ontwikkeling zijn.

 

Augmented Reality

We beginnen met de wereld van augmented reality. Hierbij worden de virtuele en de echte wereld samengebracht. Verschillende smartphonefabrikanten hebben heel wat plannen met augmented reality. Zo wordt er onderzocht of deze functie toe te passen is binnen de hdr fotografie, maar bijvoorbeeld ook bij portretfoto’s. Google heeft een augmented reality demo gelanceerd waarbij gebruikers klassieke museumstukken in huis kunnen plaatsen. Apple werkt aan AR voor meerdere iPhones. Met betrekking tot augmented reality kunnen we voorlopig nog heel wat verwachten.

 

Het flexibele scherm

Vooral Apple en Samsung werken hard aan de flexibele schermen. Eerder gingen er al geruchten rond over de buigzame smartphone. Het oled scherm is redelijk flexibel, toch kan dit nog verbeterd worden. Het merk Lenovo heeft twee prototypes ontwikkeld die zich om de pols heen kunnen buigen. Ook is Lenovo bezig met een tablet die zich opvouwt tot het formaat van een smartphone. Voor 2018 hebben we nog geen hoge verwachtingen, toch komt de buigzame en flexibele smartphone snel naar ons toe. Volgens de laatste geruchten zou Samsung de eerste zijn met een buigbare smartphone.

 

Kunstmatige intelligentie

Een andere snelle ontwikkeling is kunstmatige intelligentie. Huawei heeft in 2017 als eerste een chip voor kunstmatige intelligentie ontwikkeld. De Huawei P20 Pro is voorzien van deze techniek. Ook LG heeft een smartphone met kunstmatige intelligentie gerepresenteerd. Steeds meer merken zullen hier gebruik van gaan maken. Te denken valt aan gezichtsherkenning voor alle smartphones, maar ook automatisch een link leggen naar datgene de gebruiker wil of zoekt. Kunstmatige intelligentie komt niet alleen in smartphones voor: ook de slimme thermostaat, koelkast of auto maakt hier (al) gebruik van.

Dit zijn de drie grootste smartphonetrends die we voor de tweede helft van 2018 verwachten. Niet alle trends zullen dit jaar beschikbaar zijn. Plannen voor de aanschaf van een nieuwe smartphone? Wacht in ieder geval tot het najaar: veel merken presenteren dan hun nieuwe modellen.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ