Back to Top

Smartphone met 5 camera's in de maak - androidtoestel.nl

Less is more, of was het nu andersom? Nokia en HMC werken gezamenlijk aan een smartphone met maar liefst 5 camera’s. Deze telefoon zou in 2018 op de markt moeten komen, maar het idee hierover is al uitgelekt.

Vijf camera’s: Wat moet je ermee? De huidige smartphone beschikt over twee camera’s, één aan de voorkant en een aan de achterkant. Daarnaast zijn er toestellen met dubbele camera aan dezelfde kant, dit zorgt voor mooie dieptebeelden.

Hoe ziet de smartphone met 5 camera’s eruit? Het toestel beschikt over 5 cameralenzen en twee flitsers aan de achterzijde. Hiermee is het mogelijk om zeer scherpe foto’s te maken. Er zijn nog geen details over dit nieuwe model bekend, maar we verwachten dat zich aan de voorzijde nog steeds een selfie camera bevindt. Hoewel bekend is dat Nokia de eerste zal zijn die met een smartphone met 5 camera’s komt, is onduidelijk of ander merken hier ook al mee bezig zijn. Het ontwikkelen van nieuwe ideeën gebeurt vaak achter de schermen, niemand wil immers de concurrent wakker maken.

Samenwerking tussen Nokia en HMC

De samenwerking tussen de smartphone fabrikanten Nokia en HMC is niet nieuw. HMC produceert alle nieuwe telefoons van Nokia, het bedrijf heeft hier een licentie op. Hierbij moet HMC zich houden aan de regels van Nokia smartphones. Waarschijnlijk zal de nieuwste Nokia met 5 camera's op Android draaien, net als voorgaande modellen. Wanneer dit nieuwe toestel wordt gepresenteerd zal ook de verkoopprijs bekend zijn. We moeten dus nog even geduld hebben.

Smartphone met dubbele camera

Wie niet kan wachten op de Nokia met 5 camera’s kan ook alvast een kijkje nemen bij smartphones met dubbele camera. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen op camera gebied, ook wel de dual camera phones genoemd. Een dubbele camera maakt het mogelijk om 3D video’s en foto’s te maken. Dit is terug te vinden in toestellen van LG, HTC, Apple en Samsung.

Het voordeel van een smartphone met dubbele camera ten opzichte van een enkele camera? Twee camera’s zorgen voor een snellere focus en meer scherpte. Hierdoor zie je meer details op de foto en wordt de ouderwetse digitale camera overbodig. De huidige smartphone weet steeds meer oude apparaten te vervangen en samen te voegen tot één apparaat: welkom in de moderne wereld.

Beste smartphone deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ