Back to Top

Samsung Galaxy S9 – prijzen, smartphone informatie overzicht en review

Samsung Galaxy S9De Samsung Galaxy S9 is gepresenteerd op 25 januari 2018 en is het nieuwe topmodel van Samsung samen met zijn grotere broer de Galaxy S9+ (Plus). Tijdens het MWC 2018 event vertelde de Aziatische fabrikant vol trots welke nieuwe tech ze in de telefoons hebben gestopt. Op deze pagina speciaal voor de Galaxy S9 lees je alles over onder andere het infinity scherm, de sterke hardware, de stereoluidsprekers en de verbeterde camera die uitstekend werkt in donkere situaties.

Galaxy S9 prijzen vergelijken

Ben je geïnteresseerd in de laatste prijzen voor de Galaxy S9? Bekijk dan onze handige vergelijkers voor een losse Samsung Galaxy S9, een S9 met abonnement. Hierin vergelijken wij tientallen aanbieders en webshops met elkaar op de laagste prijs. Zo weet jij zeker dat je de laagste prijs betaald voor een S9.

Samsung Galaxy S9: de belangrijkste eigenschappen

Samsung presenteerde in volle trots de 2018 modellen van de S-lijn. De opvolgers van de Galaxy S8 en S8+ hebben beide hun eigen specificaties en eigenschappen. Dit zijn de belangrijkste Galaxy S9 specs die jij moet weten van dit Samsung model:

  • Compleet voorkantvullend 5,8 inch-scherm

Het voorkantvullend Infinity scherm van de Galaxy S8 heeft Samsung zo goed als overgenomen in de S9 modellen. Hier en daar heeft Samsung wat verbeteringen toegevoegd om te zorgen dat er een ‘minder scherpe schuine kant is’ aan beide kanten van het toestel. Verder heeft de Galaxy S9 nog steeds het mooie ronde scherm met een glazen achterkant.

Belangrijk om te vertellen is dat de vingerafdruk bij de Galaxy S9 nu onder de camera achterop het toestel zit. Voorheen zat de vingerafdrukscanner ernaast wat leidde tot vieze vingers op de camera. Probleem opgelost!

Samsung Galaxy S9 voorkant

  • Android 8.0 (Oreo) software

Op het moment van de lancering draait de Galaxy S9 op de Android 8.0 (Oreo) software met verbeterde Bixby. Deze Android versie heeft vooral grote verbetering gemaakt op het gebied van veiligheid en snelheid. Samsung heeft hier vervolgens zijn eigen ‘sausje’ overheen gedaan.

  • Sterke Exynos 9810-chip en ruim werkgeheugen

De Samsung Galaxy S9 draait op een zeer krachtige chip; Exynos 9810. Welke overigens eigenhandig door Samsung ontwikkeld en geproduceerd is. Daarnaast schuilt er in de Galaxy S9 een 4GB werkgeheugen. De Galaxy 9+ heeft 6GB onder de motorkap.

  • Veel opslagruimte in de Galaxy S9

De Galaxy S9 is alleen met 64GB aan opslagruimte verkrijgbaar. Voor de meeste consumenten meer dan genoeg om de nodige filmpjes, foto’s en apps op te slaan. Je kunt overigens ook een losse microSD in het toestel plaatsen om zo maximaal 256GB aan extra ruimte te creëren.

  • Irisscanner verbeterd ten opzichte van de Galaxy S8

De irisscanner is niet nieuw in de Galaxy S9 maar is wel sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger de S8. Ontgrendel je S9 simpelweg door in de camera te kijken, wat bij de S8 nog wel eens een fractie langer kan duren.

  • AR Emoji voor een 3D-model van je gezicht

Dankzij de goede camera van de S9 kun je jouw eigen gezicht afbeelden in een AR Emoji. Het toestel maakt een 3D-model van je waarna je verschillende emoties uitbeelden die je kunt delen met vrienden. Deze feature is te vergelijken met Animoji van Apple.

Uitstekende camera in de Galaxy S9

Samsung en dubbele telefooncamera’s is nog even wennen voor de Aziatische techgigant. Eind 2017 kwam de Galaxy Note 8 op de merk met als eerste Samsung toestel met een dubbele lens. Hiermee kan de consument zijn foto’s nóg scherper krijgen zonder kwaliteitsverlies.

Daarnaast kan de Galaxy S9 camera super slowmotion beelden vastleggen. Een video kan opgeknipt worden in wel 960 frames per seconde. De uitstekende Galaxy S9 camera vertaalt zich verder in de goede beelden in donkere situaties. Dit heeft te maken met het variabele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Kort gezegd: de iris van de camera wordt automatisch groter als er weinig licht aanwezig is.

Kleuren van de Samsung Galaxy S9

Het design van de Samsung Galaxy S9 is sterk vergelijkbaar met zijn voorganger uit 2017 met een infinity scherm en ronde vormen. De S9 is verkrijgbaar in de kleuren; zwart (Midnight Black), blauw (oral Blue) en de nieuwe paarze kleur (Lilac Purple). Welke vind jij het mooist?

Samsung Galaxy S9 kleuren

Release datum en prijs van de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 en 9+ is vanaf 16 maart 2018 verkrijgbaar en heeft bij de introductie een prijs van 849 euro (S9) en 949 euro (9+). Bekijk onze vergelijkers om een Galaxy S9 los te kopen of klik hier om een Galaxy S9 met een abonnement te kopen. 

© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ