Back to Top

Welke telefoon is beter Samsung of Apple iPhone? - androidtoestel.nl

Vind je het lastig kiezen tussen twee smartphone merken? Is Samsung of Apple iPhone beter? Een lastige vraag, omdat het hier om twee kwalitatief goede merken gaat. Laten we deze twee naast elkaar leggen en bekijken welke als beste naar voren komt.

Belangrijk onderdeel: het besturingssysteem

Samsung smartphones draaien op het Android besturingssysteem. Dit is een open source mobiel besturingssysteem waar veel smartphonemerken gebruik van maken. Apple heeft zijn eigen besturingssysteem ontwikkeld: iOS. Dit vind je alleen in iPhones terug.

Er is een groot verschil tussen deze twee besturingssystemen. iOS van Apple is stabieler en veiliger. Aan de andere kant biedt Android meer mogelijkheden, zoals het aanpassen van instellingen en heb je keuze uit meer gratis apps. Bovendien kun je verschillende Android toestellen met elkaar laten synchroniseren. Het maakt hierbij niet uit of je eerst een Samsung toestel en later een Huawei smartphone hebt.

Het iOS besturingssysteem is compatibel met het Os besturingssysteem, waardoor je verschillende Apple apparaten met elkaar synchroniseert. Het is dus even goed kiezen welk besturingssysteem beter bij je past.

Kwaliteit Samsung versus iPhone

Hoe zit het met de kwaliteit en welke is beter: Samsung of iPhone? Beide smartphonefabrikanten brengen telefoons van een goede kwaliteit op de markt. Samsung doet dit in verschillende series, waarbij je de keuze hebt uit budgetsmartphones, modellen uit het middensegment of de vlaggenschepen van Samsung. IPhone werkt niet met series maar brengt een model wel in verschillende versies uit.

Kwaliteit gaat veel verder dan de snelheid van het toestel. je kijkt namelijk ook naar absolute prestaties, de behuizing, het display, camera en accu. laten we hieronder wat vergelijkingen maken.

Behuizing en display (scherm)

Om een goede vergelijkingssite maken nemen we de Samsung Galaxy S10 Plus en de iPhone 11 Pro Max. Deze toestellen zijn beide in 2019 uitgebracht en zijn de meest uitgebreide modellen.

Samsung heeft voor een aluminium frame gekozen, terwijl de iPhone 11 Pro Max is uitgerust met een roestvrijstalen frame. Ze zijn beide ip68 gecertificeerd, maar de iPhone kan dieper onder water. Op het gebied van behuizing is iPhone de winnaar.

Kijk eens naar het display: de Samsung S10 Plus heeft een dynamic amoled touchscreen. Bij de iPhone 11 Pro Max vind je een super Retina xdr oled touchscreen. Ook nu is de iPhone een stuk beter, waarbij beelden en kleuren er zeer levensecht uitzien.

Prestaties van de processor

Zowel Samsung als Apple gebruiken een andere processor, waarbij Apple zijn eigen processors ontwikkelt. De Basemark test laat zien hoe goed een processor scoort, waarbij gelet wordt op verschillende onderdelen. Uit deze test komt naar voren dat de processor van de iPhone 11 Pro Max een stuk sneller en de efficiënter is. Die van de Samsung S10 Plus schakelt minder snel. Het is een feit dat de iPhone op het gebied van processor prestaties beter is.

De fotocamera’s

Een smartphone is niet alleen geschikt om mee te bellen of te internetten, ook maak je er mooie foto’s mee. Welke telefoon is op dit gebied beter: Samsung of iPhone? De Samsung S10 Plus heeft een triple hoofdcamera met goede lenzen. De iPhone 11 Pro Max heeft nagenoeg dezelfde specificaties, hoewel de kwaliteit van de foto’s iets minder is. Het verschil is minimaal, maar toch wint Samsung het op het gebied van fotocamera’s. Dit geldt niet alleen voor onze vergelijkingsmodellen maar ook voor andere toestellen.

Batterij en opladen

Als laatste kijken we naar de batterij en het opladen hiervan. Bij Samsung toestellen vind je over het algemeen grotere batterijen met meer capaciteit. Het is ook belangrijk om naar de totale accuduur te kijken. Dit hangt ook van de processor af. Ook nu weer scoort Samsung beter, deze toestellen hebben een langere batterijduur dan iPhones.

Opladen kan op verschillende manieren, zowel bij Samsung als iPhone. Het hangt wel van het model af of draadloos opladen mogelijk is.

Conclusie: is Samsung of iPhone beter?

Het is niet zomaar te zeggen of Samsung of iPhone beter is. Op het gebied van prestaties, behuizing en scherm zijn iPhone toestellen vaak een betere keuze. Aan de andere kant zijn Samsung smartphones goedkoper, waardoor deze meer toegankelijk zijn.

Kijk eerst welk besturingssysteem je prettiger vindt. Let daarnaast op de belangrijkste specificaties en maak je eigen keuze. Mocht je twijfelen, dan lijkt het beter om voor Samsung te gaan. Het is namelijk eenvoudiger om van Samsung naar een ander Android toestel over te stappen, waarbij je alle gegevens meeneemt. Werk je (thuis) met een Mac computer of Apple notebook? Dan kun je beter voor een iPhone gaan. Zo kun je alle apparaten op elkaar afstemmen.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ