Back to Top

Verschillen tussen Honor 10, 9, 8, 7 en 6 serie telefoons - androidtoestel.nl

Honor brengt telefoons in verschillende series uit. Wat zijn de verschillen tussen Honor 10, 9, 8, 7 en 6 serie telefoons? Bekijk de belangrijkste verschillen en welke serie het beste bij jou past.

Wat je over Honor moet weten

Misschien wist je het nog niet, maar Honor is onderdeel van Huawei Technologics. Met het submerk Honor richten ze zich op jonge consumenten. Honor smartphones zijn verkrijgbaar in verschillende series. Zo zijn er de bekende Play- en View modellen maar ook toestellen die met een cijfer beginnen. Alleen al in de 7 serie zijn er zes verschillende modellen uitgebracht. In de 9-serie vind je ook zes verschillende modellen (2019).

Allemaal leuk en aardig, maar waar staan deze series voor en welke Honor serie is de beste? Dat ontdek je hieronder.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Specificaties Honor 6-serie

Alle modellen uit de 6-serie zijn beoordeeld. Hierbij krijgen de smartphones een gemiddelde score van 77% (maximaal: 100%). De modellen zijn voorzien van verschillende processors waaronder Kirin (van Huawei) maar ook Qualcomm Snapdragon processors.

De allereerste Honor 6 is in 2014 uitgebracht. Dit toestel heeft een 5 inch lcd scherm met vrij simpele camera’s. De Honor 6X is van 2016 en iets groter (5,5 inch scherm). De hoofdcamera is beter: een dual camera met dieptesensor. Ondanks deze verbetering stelt de 6-serie niet zoveel voor.

Honor 7: zes verschillende modellen

Binnen de Honor 7-serie kom je verschillende modellen tegen. Uiteraard is dat de Honor 7 (2015), maar ook de 7A, 7C en 7E. Dan is er ook nog de 7S en 7X. Dit laatste model, de 7X, is in december 2017 uitgebracht. Net als de 6x heeft ook de 7X een dual hoofdcamera maar wel met betere processor. De schermgroottes van de 7- modellen variëren van 5,2 inch tot 5,99 inch (Honor 7C). De score van deze toestellen komt uit op 75%.

Verschil met Honor 8-serie

Binnen de Honor 8-serie vind je maar liefst 9 verschillende toestellen. Het is wel even bekijken welk toestel het beste bij je past. De Honor 8 dateert van 2016. Opvallend is dat dit verouderd toestel een dual hoofdcamera heeft: iets dat in 2016 nog vrij weinig voorkwam. De Honor 8X met 6,5 inch scherm heeft een mooie dual hoofdcamera met een resolutie van 20mp en 2mp. Dat is een hele verbetering! Ook de Kirin 710 processor mag er wezen: deze zorgt voor uitstekende prestaties.

Het valt op dat toestellen uit de Honor 8-serie beduidend beter zijn dan de 6- of 7- series. Vooral de processors zijn sneller, maar ook de grafische adapter. De toestellen hebben een schermgrootte die tussen 5,2 inch en 7,12 inch ligt. Dat de Honor 8- serie beter scoort is ook terug te zien in de beoordelingen: deze modellen scoren samen 82% van de 100%.

Specificaties Honor 9 serie

Is de Honor 9-serie verbeterd? Smartphones uit deze serie worden aangedreven door een Kirin 659 of Kirin 960 processor, maar ook nieuwer. Het beeldscherm varieert van 5,15 tot 6,59 inch. Dit laatste is een mooie afmeting die helemaal binnen de eisen anno 2019/ 2020 past. Voordat je op zoek gaat naar het toestel met deze schermgrootte: het betreft de Honor 9X uit juli 2019. Dit model wordt aangedreven door een Hisilicon Kirin 810 processor met 4 of 6 GB RAM geheugen. De dual hoofdcamera heeft een resolutie van 48mp en 2mp. De selfiecamera is motorized pop-up: deze komt bij activatie naar boven. Hiermee zet Huawei (Honor) een nieuwe trend.

We mogen best wel vermelden dat de Honor 9 modellen erg interessant zijn. Vooral de nieuwe smartphones vanaf 2018 zijn meer dan de moeite waard. Omdat de wat oudere modellen minder goed scoren, krijgt de totale Honor 9 serie een beoordeling van 83%.

Dit is de Honor 10 serie

Honor heeft in 2018 de Honor 10 uitgebracht. Het betreft hier een modern schermvullend toestel met een 5,84 inch lcd scherm. De behuizing is van aluminium, voorzien van Corning Gorilla Glass. Dit toestel wordt aangedreven door een Kirin 970 processor. In de Basemarkt test scoort dit model zeer goed (processor-prestaties). De dubbele hoofdcamera heeft twee lenzen met een resolutie van 16mp en 24mp.

In datzelfde jaar kwam ook de Honor 10 Lite uit. Het betreft hier een groter toestel met een 6,21 inch lcd scherm. Onder de motorkap een Hisilicon Kirin 710 processor met 3 - 6 GB werkgeheugen. De hoofdcamera (twee lenzen) heeft een wat lagere resolutie. Op de eindstreep scoort dit toestel minder goed dan de Honor 10. Met een totaalscore van 82% doen deze toestellen het helemaal niet verkeerd.

Welke Honor-serie past bij mij?

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen de verschillende Honor series? De 6 serie is voordelig geprijsd maar niet echt een aanrader. Dit komt omdat de specificaties minimaal zijn. Bovendien gaat het hier ook nog eens om verouderde toestellen, waarbij het vaak aan software ondersteuning ontbreekt.

De 7 serie is iets beter maar kun je ook beter links laten liggen. Kies liever voor een toestel uit de 8-, 9- of 10- serie. Hierbij is het belangrijk om voor een iets nieuwe toestel te kiezen: maximaal 2 tot 3 jaar oud. Bij een gloednieuw toestel ben je in ieder geval verzekerd van belangrijke beveiligingsupdates, ook over een aantal jaar. Bovendien zijn nieuwere toestellen voorzien van de beste fotocamera’s en de nieuwste processor.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ