Back to Top

Motorola Moto Z2 Play en Z3 Play vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

Motorola is een bekende op het gebied van smartphones. Wie twijfelt tussen bovenstaande twee toestellen, kan zich beter richten op de Motorola Moto Z2 Play en Moto Z3 Play vergelijken. Ontdek de belangrijkste verschillen en overeenkomsten. Dit maakte de keuze een stuk gemakkelijker.

Over Motorola (bedrijf)

Motorola richt zich helemaal op communicatietechnologie. In 1973 waren ze al bezig met iets dat later een mobiele telefoon zou worden. Tegenwoordig produceren ze voordelig geprijsde toestellen van een goede kwaliteit.

De Moto Z2 Play werd in juni 2017 uitgebracht. Exact 1 jaar later (juni 2018) kwam de Moto Z3 Play op de markt.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Verschillen Motorola Moto Z2 Play en Z3 Play

De Motorola Moto- serie is anders dan de One- serie. Daarnaast is er ook een verschil tussen de Moto G, Moto E en Moto Z. omdat het niet altijd duidelijk is waar smartphones voor staan, zie je hieronder de verschillen Motorola Moto Z2 Play en Moto Z3 Play.

Laten we beginnen met het design (uiterlijk) van deze toestellen. De Moto Z3 Play is groter en zwaarder. Deze heeft een 6,01 inch scherm en weegt 156 gram. De Z2 Play heeft een 5,5 inch scherm en weegt 145 gram. Qua hoogte zijn ze hetzelfde: de Z3 Play heeft dunnere schermranden. Hierdoor ziet deze er iets moderner uit.

In beide gevallen gaat het om een super amoled display met eenzelfde pixeldichtheid (402 ppi). Het aluminium frame en Corning Gorilla Glass 3 bieden voldoende bescherming tegen krassen en stoten.

De processor en prestaties

Niets zo belangrijk als de processor. Hieraan zie je hoe snel en efficiënt het toestel werkt. De Z2 Play uit 2017 wordt aangedreven door een Snapdragon 626 processor. Dit wordt ondersteund door 3 of 4 GB RAM geheugen. De Z3 Play heeft een Snapdragon 636 processor met 4 of 6 GB RAM geheugen. Dit laatste toestel werkt een stuk sneller en kan moeiteloos tussen verschillende taken schakelen. Houd er rekening mee dat de processor van de Motorola Moto Z2 Play trager is en anno 2019/ 2020 niet meer zo goed mee kan.

Met betrekking tot het besturingssysteem vind je bij de Z2 Play Android 7.1 (upgradable naar Android 9) en bij de Z3 Play Android 8.1 (upgradable naar Android 9).

Moto Z2 Play en Z3 Play vergelijken: fotocamera

Maak je veel foto’s (en filmpjes) met je smartphone, dan is de camera een belangrijk aspect. Hoe zit het met de camera’s van de Moto Z2 Play en Moto Z3 Play? Er zit een duidelijk verschil tussen deze twee toestellen. De Z2 Play heeft een enkele 12mp hoofdcamera en een single 5mp selfiecamera. Zeer eenvoudige camera specificaties, waar je normale foto’s mee maakt. Niets bijzonders dus.

De Z3 Play is voorzien van een duel hoofdcamera met dieptesensor. Aan de voorzijde een single 8mp selfiecamera. Vooral de hoofdcamera met dieptesensor is interessant. Dankzij de tweede lens maak je foto’s met scherptediepte, waardoor alles tot leven komt. Natuurlijk zijn deze camera specificaties niet zo groot als bij de allernieuwste smartphones, maar het is tenminste wat.

Filmen met de hoofdcamera doe je in Full HD of 4k Ultra HD kwaliteit.

Over het intern geheugen

Het is wel handig wanneer je genoeg ruimte hebt voor het opslaan van de mooiste foto’s en video’s. Bij de Moto Z2 Play vertrouw je op 32 GB of 64 GB opslagruimte. De Z3 Play is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32, 64 of 128 GB. Wil je het geheugen uitbreiden? Dit kan middels een micro sd-kaart. De Z2 Play ondersteunt 256 GB. De Z3 Play is een echte krachtpatser en ondersteunt tot 1 TB.

Accu specificaties en opladen

De accu of batterij vindt ondersteuning van de processor. Het is uiteindelijk de processor die bepaalt hoe lang de batterij me gaat. Natuurlijk speelt ook je eigen smartphonegebruik een rol. Deze twee toestellen zijn voorzien van een 3000 mAh batterij. Ze gaan in 3G gesprekstijd maar liefst 24 uur mee, wat echt een goede prestatie is.

Opladen kan middels een normale laadkabel of snellader (15 watt). Draadloos opladen is niet mogelijk. Wil je dit toch, dan moet je voor een nieuwere Motorola of een andere serie gaan.

Prijs: wat kost de Motorola Z2 Play of Z3 Play?

De Motorola Moto Z2 Play is verkrijgbaar in de kleuren grijs, goud en blauw. Bij de Z3 Play kun je kiezen uit zwart of indigo. Beide toestellen zijn voordelig geprijsd. Zo werd de Z2 Play voor €340 uitgebracht en de Z3 Play voor €360. In 2019 zijn ze iets goedkoper, maar dat is altijd bij wat oudere toestellen. De allernieuwste modellen zijn duurder, de oudere modellen in prijs verlaagd.

Welke Motorola Moto is beter?

Heb je al een keuze kunnen maken? Voor de prijs hoef je het niet te laten: hier zit nauwelijks verschillen in. Op het gebied van prestaties, opslagruimte en fotocamera’s presteert de Motorola Moto Z3 Play echt veel beter. Conclusie: uit deze vergelijking blijkt dat de Z3 Play echt een aanrader is.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ