Back to Top

Magnesiumlegering van Samsung geschikt voor smartphones - androidtoestel.nl

Samsung heeft onlangs een notebook met magnesiumlegering gelanceerd. Deze magnesium-aluminium legering wordt ook wel Metal12 genoemd. Het gaat hier om een lichtgewicht maar toch sterke behuizing die het gebruiksgemak van de notebook verbeterd. Mogelijk gaat Samsung ook smartphones met de Metal12 legering op de markt brengen.

Het zijn nog maar geruchten, maar de merknaamregistratie van Metal12 verraadt meer over het toekomstige gebruik hiervan. De merknaamregistratie is terug te vinden bij de Europeanen Union intellectual property Office. Hierin staat dat de magnesium-aluminium legering niet alleen beschermd is voor gebruik bij de Samsung laptops maar ook voor diverse andere producten.

Samsung producten die in dit rijtje staan zijn onder andere de Samsung smartphone, camera, batterijoplader, digitale camera’s en andere producten. Samsung heeft zich goed ingedekt en het patent voor al zijn mogelijke producten vastgelegd. Hierbij mogen andere fabrikanten geen gebruik maken van deze ‘uitvinding’. Doen ze dit toch, dan staat de concurrent een forse boete te wachten. Bovendien moeten producten met de legering van Samsung mogelijk uit de handel gehaald worden. Het is dus goed dat Samsung de merknaam heeft vastgelegd.

Functie van de legering

Een legering is een oplossing van een of meerdere metalen, in dit geval gaat het om magnesium en aluminium. De legering, vergelijkbaar met een harnas, moet ervoor zorgen dat het product aan de buitenkant goed beschermd is. Denk hierbij aan corrosie; niemand wil immers een roestende smartphone. Ook biedt de legering bescherming tegen krassen en stoten. Bovendien zorgt het voor een goede afwerking en een mooie uitstraling.

De Metal12 legering is nu al te bewonderen bij de Samsung notebook 9, deze is vanaf 2018 verkrijgbaar. Bezitters van de notebook 9 zullen zeker het verschil met de oudere modellen merken. Samsung gaat de nieuwste legering echter voor veel meer producten gebruiken. Voor welke smartphones de Metal12 legering wordt gebruikt is op het moment van schrijven onbekend. Wel is duidelijk dat Samsung zijn uitvinding met niemand wil delen, en geef ze eens ongelijk. We laten ons wederom door dit mooie merk verassen.

Beste Samsung deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ