Back to Top

LG G8 preview: dit staat ons te wachten - androidtoestel.nl

De LG G8 moet het nieuwste vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse producent worden. Tot nu toe staan een 4k display en VR toepassingen op de planning. We kunnen echter nog veel meer verwachten van de LG G8.

Volgens geruchten zou LG werken aan trillende schermen die de traditionele speaker vervangen.

Eerste smartphone met 4k display

Een smartphone met 4k Ultra HD-display is er nog niet. De LG G8 moet de eerste 4k smartphone in zijn soort worden. 4K Ultra HD heeft een resolutie van 3840 X 2160 pixels. Dit is 2 keer zo hoog als Full HD en zorgt voor veel betere details op het scherm. 4k is dan ook zeer geschikt voor VR-toepassingen. Mogelijk zal de LG G8 dan ook gericht zijn op virtual reality.

Het is niet helemaal duidelijk of LG bij de G8 kiest voor een lcd of oled scherm. De G7 uit mei 2018 is voorzien van lcd scherm. Het verschil tussen lcd en oled is ook best groot. Zo maakt een lcd-scherm  gebruik van de achtergrondverlichting, terwijl bij het oled-scherm alle pixels afzonderlijk hun eigen licht produceren. Bovendien is een oled display flexibel, waardoor de fabrikant er een lichte ronding in aan kan brengen. Ook dit verbetert de kijkervaringen.

 

Smartphone met trillend scherm

LG werkt samen met Samsung aan trillende schermen. Doordat het scherm op een specifieke manier trilt, wordt geluid via de jukbeenderen naar de oren geleid. Voor het menselijk gehoor maakt het geen verschil, geluiden klinken precies hetzelfde als wanneer dit uit een luidspreker komt. Voor de ontwikkeling van smartphones maakt het echter wel een groot verschil. Smartphones worden met de jaren steeds dunner. Dit gaat ten koste van de ruimte voor speakers. Met trillende schermen willen LG en Samsung dit probleem oplossen.

De verwachting is dat het trillend scherm in de LG G8 wordt toegepast. Voor Samsung zou dit de Galaxy S10 zijn. Deze twee smartphonemerken zijn in ieder geval de eerste met trillend scherm, een technologie die we in de toekomst vaker gaan tegenkomen.

 

Releasedatum LG G8

De LG G7 ThinQ dateert van mei 2018. De opvolger, de G8, zal ergens in 2019 op de markt verschijnen. Mogelijk zal dit ook weer in april of mei plaatsvinden. De verkoopprijs zal waarschijnlijk iets hoger liggen dan de G7.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ