Back to Top

Land Rover Explore, robuuste outdoor smartphone - androidtoestel.nl

We kunnen maar geen genoeg krijgen van rugged smartphones, de krachtpatsers onder robuuste omstandigheden. Landrover, bekend van de stoere terreinwagens, ontwikkelt zijn eigen smartphone. De Rover Explore werd tijdens het Mobile World Congress 2018 getoond.

Wat direct opvalt is de robuuste behuizing, precies wat je van het merk Land Rover verwacht. De behuizing kan de ruwste omstandigheden aan. Een val van bijna 2 meter is geen probleem voor het toestel. Ook is het volledig stof- en waterdicht, waardoor je er gemakkelijk mee de wildernis in kan. Uiteraard ook ideaal voor iedereen die onder ruige omstandigheden werkt, zowel buiten als in een fabriek. Om de stof- en waterbestendigheid te garanderen is het toestel voorzien van ip68 certificering.

 

Krachtige batterij en chipset

Ook over de batterij valt heel wat te zeggen. Het toestel is voorzien van 4000 mah batterijpack. Ter vergelijking: de accu capaciteit van de Samsung Galaxy S9 bedraagt 3000mah.

Het toestel is voorzien van de Helio x27 chipset. Hierdoor gaat het toestel zeer efficiënt om met verschillende situaties. Ook een dual sim functionaliteit is aanwezig. Daarnaast zien we een 5 inch scherm met corning Gorilla Glass 5 en een 16 MP camera en 8 MP selfie camera.

 

Het design van de Land Rover Explore

Met betrekking tot het design is dit in lijn met de Land Rover terreinwagens. Aan de onderkant bevindt zich een rooster dat vergelijkbaar is met een auto. De verticale lijnen op de achterkant doen ook aan het design van een terreinwagen denken.

Deze smartphone is speciaal geschikt voor actievelingen. Via het startscherm heb je direct inzicht op het kompas, maar ook over belangrijke informatie met betrekking tot het weer of de getijden. De viewranger app wordt geleverd inclusief topografische kaarten, zodat je nooit meer verdwaalt. Deze smartphone draait op Android Nougat, Land Rover geeft aan dat het een upgrade naar Oreo heeft gepland.

 

Kleur en prijs

Net als een stoere terreinwagen is ook dit toestel uitgevoerd in de kleur zwart. De prijs voor deze rugged smartphone valt nog mee, voor €649 ben je de trotse bezitter van de Land Rover Explore.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ