Back to Top

Kamerleden maken gebruik van beveiligde smartphone - androidtoestel.nl

Binnen de politiek komt het vaker voor dat gesprekken worden afgeluisterd. Om dit te voorkomen maken Nederlandse bewindslieden en Kamerleden in sommige landen gebruik van een beveiligde smartphone. Hiermee wordt alle communicatie versleuteld verzonden, wat voorkomt dat belangrijke informatie uitlekt.

Een beveiligde telefoon die voor versleuteling zorgt is niet zomaar verkrijgbaar, bovendien hangt hier een stevig prijskaartje aan. Premier Rutte maakt gebruik van de Sectra Tiger /R, een beveiligde smartphone dat de oplossing biedt voor overheidsfunctionarissen. Sectra Tiger produceert smartphones dat telecommunicatie op RESTRICTED-niveau mogelijk maakt. Dit komt erop neer dat afluisteren niet mogelijk is. Bovendien worden alle tekstberichten versleuteld. De hardware gebaseerde codering richt zich op een maximale beveiliging.

De Sectra Tiger is gebouwd op de Android smartphone van het merk Samsung. Het gaat dus om bestaande toestellen die volledig zijn aangepast naar de hoge beveiligingseisen van overheidsfunctionarissen. Het bedrijf Sectra richt zich niet alleen op mobiele telefoons, ook heeft het apparatuur voor het versleutelen van oproepen, faxen en bestandsoverdrachten in het assortiment.

Beperkte gebruiksmogelijkheden

Wie deze anonimiteit wel ziet zitten en de Spectra Tiger aan wil aanschaffen, moet hier toch even goed over nadenken. Door de hoge beveiliging zijn de mogelijkheden van het toestel beperkt. Met de Spectra Tiger is het alleen mogelijk om te bellen met gebruikers die precies hetzelfde toestel hebben. Aangezien dit apparaat voor privédoeleinden zelden gebruikt wordt, is de kans dan ook groot dat je hier helemaal niets aan hebt. Daarnaast is het niet mogelijk om met de Spectra telefoon het internet op te gaan. Logischerwijs is het dan ook niet mogelijk om nieuwe apps te installeren.

Uiteraard kun je op je huidige smartphone wel gebruikmaken van chat apps met encryptie. Hierbij worden alle berichten versleuteld verzonden. Bescherm je berichtjes met een van de volgende app diensten: WhatsApp, Telegram en iMessage. Let op met het gebruik van Facebook Messenger, Viber, Skype of Snapchat. Bij deze diensten worden je berichten niet versleuteld, Ddt betekent een hogere kwetsbaarheid. Je blijft toch altijd zelfverantwoordelijk voor datgene je met anderen of de wereld deelt.

Beste Android deals:
Samsung Galaxy A8 (2018)32GB 1.5 GB 4G eenmalig €17.00 abo €8.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
Samsung Galaxy S964GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €22.00 p.m.
Huawei P20 Lite64GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €8.00 p.m.
Samsung Galaxy S864GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €17.00 p.m.
Samsung Galaxy S9+64GB 2 GB 4G eenmalig €20.00 abo €11.00 p.m. toestel €27.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ