Back to Top

Huawei richt zich op de Europese markt - androidtoestel.nl

Huawei is een Chinese smartphonefabrikant die vooral in Aziatische landen enorme populariteit geniet. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het merk het niet in Europa goed doet: integendeel! Het is vooral de prijs-kwaliteitverhouding die ons enorm aanspreekt. Goed nieuws voor Huawei liefhebbers: het bedrijf zal zich uit noodzaak meer gaan richten op de Europese smartphonemarkt.

ZTE door Amerika op de zwarte lijst gezet

Het begon allemaal met het schokkende nieuws omtrent ZTE, een Chinese multinational binnen de telecommunicatie. Dit bedrijf is door het Amerikaanse Bureau of Industry and Security gedurende 7 jaar op de zwarte lijst gezet. ZTE heeft dit te danken aan het omzeilen van sancties tegen Iran. Zo mag ZTE niet langer Amerikaanse componenten of basis technologie aankopen. Mogelijk gaat de VS ook Huawei op de zwarte lijst zetten. Dit gerucht speelt naar aanleiding van inlichtingendiensten die Amerikanen aanraden om geen handsets van Huawei of ZTE in gebruik te nemen.

Handelsoorlog tussen China en de VS

Chinese techbedrijven concurreren sterk met Amerikaanse technologiebedrijven. Hierdoor zitten China en de VS in een economische handelsoorlog. Nu Huawei de Amerikaanse smartphonefabrikanten voorbijstreeft, lijkt het genoeg geweest voor de Amerikanen. Huawei voelt nattigheid en heeft aangegeven zich meer te richten op de Europese markt. Dit betreft niet alleen de Huawei smartphones, maar ook voor alle overige Huawei producten.

Huawei smartphones mogelijk goedkoper

Mocht Huawei zich daadwerkelijk op Europa gaan richten, dan Is dit goed nieuws voor de Europeanen. Liefhebbers van dit merk krijgen nu nog te maken met hogere invoerkosten, die aan de consument worden doorberekend. Wil Huawei de Europese markt veroveren, dan moet er zeker wat aan de invoerkosten gedaan worden. Op de eindstreep betekent dit een lagere consumentenprijs.

Het is natuurlijk nog even speculeren, omdat helemaal niet duidelijk is hoe Huawei dit allemaal wil gaan aanpakken. Als Europeanen zullen we niet klagen met de komst van deze Chinese smartphone gigant. We zijn al jarenlang tevreden over de mooie functies van de Huawei smartphones. Met een voordelige prijs kunnen we ons in de handen wrijven.

Beste Huawei deals:
Huawei P20 Lite64GB 1.5 GB 4G eenmalig €14.00 abo €8.00 p.m. toestel €8.00 p.m.
Huawei P20 Pro128GB 2 GB 4G eenmalig €19.00 abo €11.00 p.m. toestel €25.00 p.m.
Huawei P Smart+64GB 2 GB 4G eenmalig €23.00 abo €11.00 p.m. toestel €6.00 p.m.
Huawei P20128GB 2 GB 4G eenmalig €19.00 abo €11.00 p.m. toestel €18.00 p.m.
Huawei P Smart32GB 2.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €9.00 p.m. toestel €6.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ