Back to Top

Huawei P20 en P20 Pro leggen de nadruk op fotografie - androidtoestel.nl

De nieuwste Huawei P20 en P20 Pro smartphones zijn in maart 2018 officieel aangekondigd. Hiermee sluiten ze aan bij de P20 Lite, het kleinere broertje van deze krachtpatsers. Deze toestellen richten zich volledig op fotografie. Dit is goed nieuws voor hobbyfotografen die een smartphone en fotocamera ineen zoeken. Ook voor het maken van selfies bieden deze toestellen de beste mogelijkheden.

De P20 toestellen zijn de opvolger van de Huawei P10, die in 2017 op de markt kwam. De P20 is gelijk het duurste toestel van Huawei. Hier mag natuurlijk wel wat tegenover staan. Zowel de P20 als P20 Pro zijn voorzien van 2,36 gigahertz octa-core processor met 4 GB of 6 GB werkgeheugen. Voor deze toestellen heeft de smartphone fabrikant wederom samengewerkt met Leica, bekend om zijn hoogwaardige optische apparatuur. De P20 Pro is voorzien van een derde lenscamera waarmee gebruikers tot wel 5 keer kunnen inzoomen. Dit leidt absoluut niet tot kwaliteitsverlies, waardoor er professionele foto’s tevoorschijn komen.

Ook voor het maken van foto’s bij weinig licht kunnen Huawei liefhebbers zich in de handen wrijven. Waar andere smartphone camera’s veel last hebben van ruis, laten de P20 toestellen scherpe foto's in een donkere omgeving zien. Voor het camerasysteem is gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. Hierdoor kan iedereen overweg met de fotografiefunctie op deze toestellen.

 

Specificaties Huawei P20 en P20 Pro

De P20 heeft een 5,8 inch full view display, de P20 Pro is een slag groter en heeft een 6,1 inch oled display. Beide toestellen hebben een scherm van 1080 X 2240 pixels. De meest opvallende verschillen zit hem in de camera’s. De P20 heeft 12 en 20 megapixel camera’s. Het vlaggenschip van Huawei, de P20 Pro is uitgerust met 40 ,20 en 8 megapixel camera's inclusief 5x hybride zoom. De Pro is water- en stofbestendig, de P20 en P20 Lite beloven dit niet.

Kijken we naar het opslaggeheugen dan hebben beide toestellen maar liefst 128 gigabyte aan ruimte. Er is uieraard altijd een mogelijk om dit uit te breiden met een microSD geheugenkaart. De nieuwste toestellen van Huawei draaien op Android 8.1 Oreo.

 

Prijs van de P20 en P20 pro

De Huawei P20 is vanaf maart in Nederland verkrijgbaar. Tegen een prijs van €649 kies je uit een zwart of blauw toestel. De P20 pro is vanaf april te koop tegen een adviesprijs van €899. Ook dit toestel wordt in zwart en blauw op de markt gebracht.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ