Back to Top

Honor 9 en 10 vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

Ze schelen slecht één jaar van elkaar, maar toch zijn er onderling grote verschillen. De Honor 9 en 10 vergelijken laat jou deze verschillen zien. Ook ontdek je welke overeenkomsten er zijn. Zo weet je precies welk toestel bij jou past.

Over Honor

Misschien wist jij nog niet, maar Honor is een merknaam van Huawei. Dit betekent dat smartphones van het merk Honor uit de Huawei fabriek rollen. Dit merk bestaat sinds 2013. Ze zijn in meer dan 80 landen actief waaronder Europa, Japan en de VS. Honor staat vooral bekend om de voordelig geprijsde smartphones (budget modellen). Ondanks de lage prijs zijn de specificaties vaak uitstekend.

Verschil Honor 9 en 10

Je moet weten dat de Honor 9 in juni 2017 is uitgebracht. 11 maanden later (mei 2018) kwam de Honor 10 op de markt. Deze twee smartphones zijn dus vlak na elkaar uitgebracht. Leg ze naast elkaar en je komt erachter dat er grote verschillen tussen deze twee modellen zijn.

Allereerst de schermgrootte. De Honor 9 heeft een 5,15 inch lcd-scherm. Bij de Honor 10 is het scherm 5,84 inch groot. Opvallend is dat deze laatste in zijn totaliteit slechts 2 mm hoger is. Dit komt omdat de Honor 10 schermvullend is, daar waar je bij het 9- model brede schermranden vindt.

De behuizing van deze smartphones

Nu kom je uit bij een overeenkomst tussen Honor 9 en 110: de behuizing. Ze hebben beiden een voor- en achterkant van glas en een aluminium behuizing. Het beschermend glas is goed bestand tegen krassen en valpartijen van niet al te grote hoogtes. Er is geen ip-waarde toegekend. Dit betekent dat de fabrikant geen waterdichtheid garandeert.

De processor en het besturingssysteem

Een smartphone wordt aangedreven door een processor: hierdoor kan deze zijn taken uitvoeren. Onder de motorkap van de Honor 9 vind je een Hisilicon Kirin 960 processor. Dit betreft een octa-core processor met 6 GB werkgeheugen. Voor het 10-model heeft Huawei gekozen voor de snellere 970 processor. Deze octa-core processor wordt ondersteund door 8GB werkgeheugen. Je kunt je voorstellen dat deze processor sneller werkt, al scheelt het niet veel. In de basemark test komt de Honor 10 net iets beter naar voren.

Camera's en opslagruimte

Is er een verschil tussen Honor 9 en 10 met betrekking tot de camera’s? Beiden hebben een dual hoofdcamera en een enkele selfiecamera. De hoofdcamera van de 10 heeft een hoge resolutie. Dit geldt overigens ook voor de selfiecamera’s.

Hou je van fotograferen en filmen? Dan wil je natuurlijk al je mediabestanden opslaan buitens hiervoor vertrouw je op het interne geheugen (opslagruimte). Bij het 9- model vind je een opslagruimte van 64 of 128 GB. Dit is bij de Honor 10 ook zo. Toch is er een belangrijk verschil, namelijk het gebruik van een sd-kaart (kaartslot). Vreemd genoeg is dit alleen bij de Honor 9 mogelijk. Bij het 10- model zit je dus aan het interne geheugen vast. Dit kan in sommige gevallen een nadeel zijn.

De batterij en het opladen hiervan

De Honor 9 uit 2017 is uitgerust met een 3200 mAh batterij. Deze gaat in 3G gesprekstijd ruim 21 uur mee. Bij de Honor 10 vind je een 3400 mAh batterij. Deze heeft een vergelijkbare gesprekstijd. Hoe zit dit met het opladen van de accu’s? Je hebt de keuze uit normaal laden of snelladen. Hierbij kan de Honor 10 een stuk sneller laden dan de Honor 9.

Conclusie: welke smartphone is beter?

Ga je voor de 9, dan heb je de keuze uit 6 verschillende kleuren waaronder grijs, blauw en goud. Dit model moet ongeveer €200 kosten (2019). De Honor 10 is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren waaronder groen, zwart en wit. Voor dit model betaal je ongeveer €270 (2019).

Eigenlijk zijn de verschillen tussen deze twee smartphones erg klein. Heb je momenteel de 9 en wil je overstappen naar de 10? Beter ga je voor het nieuwere model van Honor. Kies bijvoorbeeld voor de Honor 20 uit 2019, die een stuk sneller en efficiënter werkt. Bovendien heeft deze ook nog eens een quad hoofdcamera. Hier maak je echt geweldige foto’s mee.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ