Back to Top

Gaat Fuchsia besturingssysteem Android opvolgen? - androidtoestel.nl

We zijn allemaal zo bekend met Android, dat het niet in ons op komt dat deze mogelijk vervangen wordt. Google is al enige tijd bezig met het nieuwe besturingssysteem Fuchsia.

Fuchsia is een Googleproject dat sinds 2016 is ontstaan. Net als Android gaat het hier om open source. Dit betekent dat iedereen de broncode kan inzien of gebruiken. Fuchsia moet het nieuwste besturingssysteem voor moderne smartphones worden. Hierbij richt Google zich op toestellen met snelle processors.

 

Functies van Fuchsia

Het is voor velen nog onduidelijk waar Fuchsia exact voor staat. Het gaat hier in ieder geval om een besturingssysteem voor smartphones, tablets, laptops en desktop pc’s. Fuchsia is geschreven met een software die onder andere apps met hoge prestaties biedt. Google bouwt boven op dit besturingssysteem een eigen ontwikkelde kernel, waarmee het besturingssysteem beter te beheren is.

Simpel gezegd moet Fuchsia een kruising tussen het Android en Chrome besturingssysteem worden. Dit zien we ook duidelijk terug aan de twee afzonderlijke gebruikersinterfaces. Mogelijk richt Google zich dan ook op één besturingssysteem voor alle apparaten.

Fuchsia richt zich op een op kaarten gebaseerde interface. Geopende apps verschijnen in een van deze kaarten. Daarnaast is het mogelijk om meerdere apps op één kaart te plaatsen, wat het overzicht veel duidelijker maakt. Ook speelt de Google Assistant Siri een grote rol binnen Fuchsia.

Via GitHub, waar de broncode van Fuchsia staat, is te zien dat Fuchsia gebruik maakt van ledger (een soort grootboek). Wie via een Google account inlogt op een fuchsia apparaat, synchroniseert dankzij ledger gegevens op alle geïnstalleerde apps. Dit geldt niet alleen op het ene Fuchsia apparaat, maar voor alle aangesloten apparaten.

 

Releasedatum Google Fuchsia

De broncode van Fuchsia is in 2016 onaangekondigd op GitHub geplaatst. Het nieuwe besturingssysteem zit nog in de experimentele fase. Hierdoor zal Fuchsia niet voor 2019 verschijnen. Mogelijk wordt er in 2018 wel uitgebreid getest met dit besturingssysteem.

Fuchsia van Google is het antwoord op het Apple en Microsoft besturingssysteem. Google wil hiermee een van de belangrijkste spelers op het gebied van platforms worden. Het is niet gezegd of Fuchsia ook daadwerkelijk wordt uitgebracht, maar de kansen liggen voor het oprapen.

Beste Android deals:
Samsung Galaxy A8 (2018)32GB 1.5 GB 4G eenmalig €17.00 abo €8.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
Samsung Galaxy S964GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €22.00 p.m.
Huawei P20 Lite64GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €8.00 p.m.
Samsung Galaxy S864GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €17.00 p.m.
Samsung Galaxy S9+64GB 2 GB 4G eenmalig €20.00 abo €11.00 p.m. toestel €27.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ