Back to Top

Daar zijn ze eindelijk: de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus - androidtoestel.nl

Daar is hij dan eindelijk. Het lange wachten is beloond. Vandaag heeft Samsung de Galaxy S9 en S9+ dan eindelijk aan het publiek getoond. Zijn alle geruchten waarheid geworden? Heeft Samsung nog extra features in het geheim weten toe te voegen? Hier zijn alle feiten!

Onderzoeksbureau Gartner signaleerde de eerste daling in de verzoek van smartphones. Gaat Samsung met hun nieuwe paradepaardje zorgen voor een stijging? Vandaag was het in Barcelona zo ver. Samsung gaat met de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus de strijd aan tegen de dalende verkoopcijfers van smartphones.

Het uiterlijk van de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus

We hebben de afgelopen periode al foto’s mogen zien van de S9. Geheel volgens verwachting is dit uiterlijk nagenoeg hetzelfde als het uiterlijk van de S8. De enige grote verandering is dat de vingerafdrukscanner nu onder de camera zit in plaats van ernaast. Hierdoor zitten er geen vingerafdrukken meer per ongeluk op de camera.

De camera van de Samsung Galaxy S9 (Plus)

Waar Samsung vooral de aandacht op heeft gelegd bij de S9 is de camera. Dankzij het variable diafragma belooft Samsung betere foto’s in het donker. De camera heeft een diafragma van f/1.5 en f/2.4.

De gewone Galaxy S9 heeft aan de voorkant en aan de achterkant een 12 megapixel camera. De S9 Plus heeft twee camera’s aan de achterkant. Waarom Samsung geen twee camera’s heeft geplaatst bij de Galaxy S9 is onbekend. Maar de camera’s zijn wel uitermate geschikt voor slowmotion-beelden met een framerate van 960 beelden per seconde. Hierdoor mis je helemaal niets meer en kan je alle bewegingen in slomo terugkijken. Ook een leuke feature om gifjes te maken trouwens!

Een andere handigheid in de camera is de tekstvertaling. Dankzij Bixby (de slimme assistent) kunnen er teksten vertaald worden naar het Engels. Het enige dat je hoeft te doen is de camera voor een tekst te houden en Bixby doet de rest.

 Galaxy_S9_White

Augmented reality

De animoji van Apple kennen we allemaal. Samsung heeft daar nu een eigen variant op gemaakt. Door een selfie te maken en deze naar eigen wens te stijlen wordt er door de AR-emoji van Samsung een AR-emoji van jezelf gemaakt. De emoji kent 18 verschillende uitdrukkingen.

Smartphones met meer power en zuiniger

De Galaxy S8 was al snel, maar zijn grote broer overtreft het. Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwste chipset, de Ekynos 9810. Dit betekent meer power, een sneller toestel en daarnaast ook zuiniger in gebruik. Door de Ekynos 9810 is het draadloos opladen ook sneller. De exacte oplaadtijd van het draadloos opladen heeft Samsung nog niet aangegeven.

Samsung Galaxy S9 en S9 Plus; de prijs

Verbeteringen van een smartphone zijn nooit gratis. Samsung heeft ook een forse prijs aan de Galaxy S9 en S9+ gehangen. De S9 kost 849 euro en voor de S9+ betaal je 949 euro. Dit is 50 euro meer dan voor het kleine broertje, de S8. Dit zijn nog slechts de adviesprijzen dus het kan zijn dat jij de Galaxy S9 en S9+ voor een andere prijs weet te scoren.

De Galaxy S9 en de S9 Plus zijn vanaf nu in pre-order te bestellen en liggen vanaf 16 maart in de winkels. Wij horen graag hoe jullie het nieuwe paradepaardje van Samsung ervaren.

Vergelijk nu zelf:

Samsung Galaxy S9 - losse toestellen

Samsung Galaxy S9 Plus - losse toestellen

Samsung Galaxy S9 met abonnement

Samsung Galaxy S9 Plus met abonnement

Beste Samsung deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ