Back to Top

Bestanden delen met de Flickr app - androidtoestel.nl

Flickr is een van de meest populaire websites voor het delen van foto’s en video’s. Vooral onder webloggers is dit een populaire opslagplaats. De Flickr app voor Android geeft de mogelijkheid om foto’s direct vanaf de smartphone te bekijken, bewerken en delen.

Gebruikers hebben hierbij de keuze om foto’s en video’s op privé of openbaar te zetten. Iedereen ontvangt maar liefst 1000 gigabyte opslagruimte, voldoende voor honderden foto’s en video’s. Aan de hand van gedeelde foto’s communiceer je eenvoudig met vrienden en familie, maar ook met de Flickr gemeenschap. Er zijn reeds miljoenen gebruikers wereldwijd.

 

Zo werkt de Flickr app

Wie gebruik wil maken van de 1 terabyte online opslag bij Google moet hiervoor betalen. Flickr is het gratis alternatief. Na het downloaden en installeren kun je eenvoudig een account aanmaken. Binnen de app geef je aan of foto’s gesynchroniseerd moeten worden. Is dit aangevinkt, dan gebeurt het synchroniseren geheel automatisch. Houd er wel rekening mee dat privé foto’s mogelijk openbaar komen te staan. Zo zijn er gebruikers die foto’s van ID documenten via Flickr gedeeld hebben, zonder dat ze dit zelf in de gaten hadden. Gelukkig biedt de Flickr app de mogelijkheid om foto’s op openbaar of privé te zetten.

Het aanmaken van een account biedt nog een voordeel: ook via desktop pc is het account bereikbaar. Zet je foto’s via de desktop pc op Flickr, dan kun je deze binnen de app weer bekijken.

 

Online fotoalbums behouden

De Flickr app van je smartphone verwijderen? Zolang het account niet wordt opgeheven, blijven ook de foto’s in het account staan. Pas bij het verwijderen van het Flickr account verdwijnen de geuploade foto’s. Het is raadzaam om een kopie van elke foto te downloaden. Dit kan in de oorspronkelijke resolutie zonder kwaliteitsverlies.

Log in op het account en klik op een foto. In de rechterbenedenhoek staat het pictogram met een download pijltje. Kies altijd de optie origineel, zo download je de afbeelding in de hoogste resolutie. Het is ook mogelijk om een complete fotoalbum te downloaden, ook dit werkt op dezelfde manier.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ