Back to Top

Behoed kinderen voor digibesitas - androidtoestel.nl

Van obesitas oftewel overgewicht hebben we allemaal wel eens gehoord, ken je digibesitas ook al? Digibesitas bij kinderen is een betrekkelijk nieuwe welvaartsziekten. Hierbij is het kind verslaafd aan middelen die toegang tot het internet geven. Vooral de smartphone speelt een grote rol bij het ontstaan van digibesitas. Zo heeft 5% van alle 4-jarigen al zijn eigen mobiel.

Zorgwekkend, dat vinden niet alleen opvoedkundigen, ook twintigers en dertigers maken zich zorgen. Ze merken bij zichzelf dat ze teveel tijd besteden aan social media en het hele internetgebeuren.

Kan een kind niet langer dan 10 minuten zonder scherm zoals smartphone of tablet? Wordt het kind onrustig of boos wanneer het de toegang tot het internet wordt ontzegd? De kans is groot dat het kind te maken heeft met een verslavingsprobleem oftewel digibesitas. Een serieus groeiend probleem onder kinderen en jongeren, maar ook steeds meer ouderen ervaren de klachten van digibesitas. Zo hebben sommigen zichzelf strengere regels opgelegd, zoals geen telefoon aan tafel of in de slaapkamer.

Smartphones horen bij de nieuwe generatie

Je kan een smartphone niet zomaar uit het leven van kinderen halen, en dat moet je ook niet willen. De jongere generatie groeit op in een digitale wereld. Apparaten als de smartphone of internet bieden nieuwe mogelijkheden, het is daarom belangrijk dat kinderen hier goed mee om leren gaan. Hier ligt een taak voor de ouders, maar dit blijkt niet altijd even eenvoudig. Veel ouders besteden zelf namelijk ook veel tijd aan de smartphone. Zo wordt het moeilijk om het goede voorbeeld gegeven.

Toch is dit mogelijk, door allereerst het eigen gedrag aan te pakken en daarna de aandacht op het kind te richten. Naast de ouders of verzorgers hebben ook scholen hun verantwoordelijkheid. Nu is er nog teveel verschil tussen scholen: de ene school laat smartphones toe terwijl het op de andere helemaal verboden is. Een algeheel verbod zou de smartphone alleen maar aantrekkelijker maken: beter leren scholen hoe jongeren slim omgaan met hun smartphone.

Is er echt helemaal geen redden meer aan? Bij ernstige digibesitas kan een kinderpsychiater hulp bieden. Met wat aanpassingen en regeltjes in het dagelijks leven hoeft het echter niet zover te komen.

Beste Android deals:
Samsung Galaxy A8 (2018)32GB 1.5 GB 4G eenmalig €17.00 abo €8.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
Samsung Galaxy S964GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €22.00 p.m.
Huawei P20 Lite64GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €8.00 p.m.
Samsung Galaxy S864GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €17.00 p.m.
Samsung Galaxy S9+64GB 2 GB 4G eenmalig €20.00 abo €11.00 p.m. toestel €27.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ