Back to Top

Asus Zenfone 5 en 5z vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

De Asus Zenfone 5 is in verschillende jaren uitgebracht. De 5z dateert uit 2018. In dit artikel vergelijken we de Asus Zenfone 5 en 5z uit 2018. Ontdek de belangrijkste verschillen en overeenkomsten. Zo weet je direct welk toestel het beste bij jou past.

Dit moet je weten over Asus Zenfone

Asus is een producent van computers en smartphones. Dit bedrijf is gevestigd in Taiwan, maar heeft ook vestigingen in Europa waaronder Nederland. De Asus Zenfone serie bestaat uit Android toestellen met de bekende gebruikersinterface van Asus. Over het algemeen gaat het hier om voordelige geprijsde toestellen met goede prestaties (middenklasse).

Asus Zenfone 5 en 5z vergelijken: modern design

Asus gaat met zijn tijd mee, wat terug te zien is in het design van de smartphones. Zowel de Zenfone 5 als 5z (2018) zijn schermvullend en hebben aan de bovenzijde een notch (inkeping). De schermgrootte bedraagt 6,2 inch, voor welk model je ook kiest. Het gaat hier om een lcd-scherm met een pixeldichtheid van 402 ppi. Je kunt in ieder geval mooie en heldere beelden verwachten.

Deze toestellen zijn voorzien van beschermend Gorilla glas en een aluminium behuizing.

Verschil Asus Zenfone 5 en 5z: processor

Een belangrijk verschil tussen Asus Zenfone 5 en 5z is de processor. De Zenfone 5 wordt aangedreven door een Snapdragon 636 processor met 6 GB RAM geheugen. De Zenfone 5z presteert beter. Dit heeft deze te danken en de Snapdragon 845 processor met 8 GB RAM geheugen.

Beide toestellen draaien op besturingssysteem Android 8 (Oreo). Dit is in 2019 upgradebaar naar Android 9 (Pie).

Maak de mooiste foto’s en video's

Ook aan de cameraspecificaties heeft Asus voldoende aandacht besteed. Aan de achterzijde vind je een dual hoofdcamera (12mp en 8mp). Dankzij de twee lenzen maak je mooie foto’s met scherptediepte. De selfiecamera’s hebben een resolutie van 8mp. Wil je video’s maken? Dit doe je in Full HD of 4k resolutie.

Natuurlijk moet er voldoende ruimte zijn voor het opslaan van jouw mooiste foto’s en video’s. Daarom vind je bij de Zenfone 5 een intern geheugen van 64 GB. Wil je meer ruimte, dan past de Zenfone 5z beter bij jou. Deze heeft namelijk een opslagruimte van 64, 128 of 256 GB. Gebruik je een micro sd-kaart dan breid je het geheugen tot 1 TB uit. Dit is voldoende ruimte voor het opslaan van jouw mooiste afbeeldingen.

Overige specificaties (verschillen en overeenkomsten)

Wat zijn nog meer de verschillen tussen Asus Zenfone 5 en 5z? Niet veel, behalve dan het snelladen (fast battery charging). Bij de Zenfone 5z vind je namelijk fast charging 18w en bij de Zenfone 5 snelladen met 10w. Hierdoor is de batterij van de Asus Zenfone 5z net wat sneller vol.

Een overeenkomst is de accucapaciteit. In beide gevallen is het toestel voorzien van een 3300 mAh batterij. Het is uiteindelijk de processor maar ook jouw smartphonegebruik dat bepaalt hoe lang de batterij meegaat.

Kleuren en prijs van deze smartphones

Je koopt deze toestellen in de kleur blauw of zilver. Voor de Asus Zenfone 5 betaal je tussen de €389 en €429. De 5z is voor een vergelijkbare prijs verkrijgbaar. Ben je toe aan een nieuw mobiel abonnement, kies dan voor een Asus Zenfone 5 of Zenfone 5z in combinatie met een telefoonabonnement. Hierbij betaal je de telefoon in maandelijkse termijnen, dit scheelt weer in de eenmalige aanschafkosten.

Conclusie: welke Asus Zenfone is beter?

Deze twee smartphones presteren zeer goed, vooral gezien de lage aanschafprijs. Het is moeilijk te zeggen welk toestel beter is omdat ze nagenoeg dezelfde specificaties hebben. Alleen op het gebied van prestaties scoort de Zenfone 5z wat beter. Wil je een snel toestel, dan lijkt de 5z een logische keuze. Aan de andere kant is er ook niks mis met de Zenfone 5, die vooral een groter intern geheugen heeft.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ