Back to Top

Asus ROG phone is de nieuwste gaming smartphone - androidtoestel.nl

Computeronderdelen producent Asus komt met een krachtige gaming smartphone. De ROG phone valt niet alleen met zijn design op, ook de luchtgekoelde Snapdragon 845 processor mag er wezen. Gameliefhebbers moeten wel nog even wachten op dit toestel, Asus laat niet weten wanneer deze beschikbaar is.

ROG staat voor Republic Of Gamers. Asus zet met deze smartphone volledig in op de game community.

Hogere kloksnelheid

De Asus ROG phone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 845 chipset. Deze processor is sinds december 2017 op de markt en was gelijk de snelste processor van Qualcomm ooit. Het zijn alleen de topsmartphones die op deze processor draaien. logisch dat Asus voor een gamephone voor deze processor kiest.

De kloksnelheid is speciaal voor het gamen aangepast. Zo is deze verhoogd naar 2,96 gigahertz, ruim 200 megahertz hoger dan normaal. Overigens wordt deze hogere kloksnelheid alleen tijdens het gamen behaald. Wie de Asus ROG voor andere doeleinden gebruikt, moet het met een iets lagere kloksnelheid doen. Hiermee wordt in ieder geval energie bespaard, wat ten goede komt aan de batterij capaciteit. De hogere snelheid geheel zelf in te stellen. Asus noemt het ook wel de X mode, die zich inschakelt zodra een game wordt opgestart.

Gekoelde processor voor een optimale game ervaring

Intensief gamen betekent meer belasting van de processor en batterij. De normale smartphone wordt binnen no time te warm. Asus heeft gekozen voor een AeroActive Cooler. Deze extra koeler bevindt zich aan de buitenkant van het toestel. Geen zorgen, de koeler is ook weer eenvoudig af te klikken. Dankzij de AeroActive Cooler kan de game smartphone veel langer actief blijven.

De Asus ROG phone is voorzien van AirTrigger sensoren. Dit zijn knoppen die op een minimale druk reageren. Hierdoor is het mogelijk om te gamen zonder de vingers op het scherm te leggen.

Kabelaansluitingen aan de zijkant

Een game smartphone wordt het vaakst in horizontale positie oftewel landschapsmodus gebruikt. Om te voorkomen dat oplaadkabels tijdens het gamen in de weg zitten, zijn de aansluitingen aan de zijkant van het toestel geplaatst. In landschapsmodus betekent dit dat de kabel van onderaf het toestel in loopt. Asus maakt het gamen nog gemakkelijker dankzij de speciaal ontwikkelde WiGig dock. Hiermee is de smartphone op een bureau te plaatsen, maar ligt ook een stuk prettiger in de hand.

De Asus ROG phone is verkrijgbaar in het zwart. Over de releasedatum en verkoopprijs is nog niets bekend.

Beste Asus deals:
Asus ZenFone 564GB 1 GB 3G eenmalig €8.00 abo €7.00 p.m. toestel €14.00 p.m.
Asus ZenFone Max Plus32GB 6 GB 3G eenmalig €0.00 abo €13.00 p.m. toestel €10.00 p.m.
Asus ZenFone 564GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €13.00 p.m. toestel €13.00 p.m.
Asus ZenFone 564GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €20.00 p.m. toestel €13.00 p.m.
Asus ZenFone 564GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €19.00 p.m. toestel €12.50 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ