Back to Top

Android wil iPhone-gebruikers verleiden om over te stappen - androidtoestel.nl

De concurrentie tussen Android en iPhone is nog steeds erg groot. Android richt zich nu op een besturingssysteem dat vergelijkbaar is met iOS. Dit moet iPhone-gebruikers overhalen om over te stappen naar Android.

Het nieuwste besturingssysteem krijgt de naam Android P. Het bijgewerkte besturingssysteem maakt het mogelijk om camera inkepingen beter te integreren, net zoals het geval is bij de iPhone X. Het gaat hier om de zogenaamde notch, de inkeping aan de bovenkant waar sensoren en camera’s zich bevinden. De notch inkeping is nodig om face ID op de iPhone te laten werken. Android liefhebbers vonden deze notch een overbodige en irritante aanpassing. Toch lijkt het erop dat de nieuwste Android toestellen deze ook gaan krijgen. 

Android assistant

Een positieve verbetering is de integratie van Google's assistant. Hiermee kunnen appontwikkelaars de stemassistent in hun eigen app gebruiken. Google’s assistent is beschikbaar op Android en iPhone. Gebruikers beheren hun taken, plannen de dag of krijgen antwoord op belangrijke vragen.

Android versus iPhone, welke is de beste?

Nieuwe smartphonegebruikers hebben de keus tussen Android of iOS. Natuurlijk zijn er ook andere besturingssystemen, maar het draait hoofdzakelijk om deze twee grote systemen. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar het is ook makkelijker om vast te houden aan de kennis die je al hebt. iOS heeft een goede ondersteuning en zowel hardware als software worden gecontroleerd en geoptimaliseerd door Apple. Android werkt met een open source besturingssysteem en heeft een uitbreidbare opslag.

De meeste apps zijn beschikbaar op beide platforms. iOS toestellen werken voornamelijk met Siri, Android telefoons met Google Now of de Google Assistant. Qua aanschafprijs is er niet veel verschil tussen beiden, hoewel er met bepaalde toestellen altijd uitschieters zijn.

Het is niet voor het eerst dat Android de concurrentie met iOS aangaat. Het zal ons benieuwen of dit ook terug te zien is in toekomstige verkoopcijfers.

Beste smartphone deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ