Back to Top

Android Easter Eggs - androidtoestel.nl

Sinds de Android 2.3 versie verstopt Google bij elke nieuwe versie een easter egg (in het Nederlands een paasei genoemd). Het gaat hier om een verborgen boodschap binnen de Androidsoftware. Google verstopte ze niet alleen in Android maar ook in programma’s zoals Picasa, Gmail en in Google's zoekmachine zelf.

Van Gingerbread tot Oreo

Het begon met Android 2.3 Gingerbread, de allereerste easter egg binnen Android. Een met de hand gekleurde afbeelding van de peperkoekman, omgeven door zombies en de bugdroid. Toegeven, Android wist hiermee gelijk de aandacht te trekken. De peperkoekman verschijnt via instellingen -> over apparaat -> Androidversie. Wie op de Androidversie tikt, ziet ineens de easter egg verschijnen.

De tweede easter egg zat verborgen in de Android 3.0 versie. Door het doorlopen van dezelfde stappen als hierboven, wordt een honingbij geactiveerd. Het bijtje doet verder niks, het is er gewoon.

De Nyan Cat animatie uit de Android 4.0 versie was het eerste bewegende beeld. Het gaf gelijk inspiratie voor nieuwe animaties in latere versies. Dit gebeurde bij Android 4.1, met de Jelly Bean easter egg. Toegang tot een lachende rode Jelly Bean geschiedt op dezelfde wijze als bij andere versies. Bij deze easter egg is het zelfs mogelijk om de jellybeans in elke richting te gooien, simpelweg door over het scherm te vegen.

Met een eerbetoon aan KitKat verschijnt er in de Android 4.4 versie de draaiende letter K. bij het aantikken en vasthouden van deze letter wordt het KitKat logo onthuld. Dit was de eerste Android easter egg waar nog veel meer achter zit. Bij het tikken en vasthouden van het KitKat logo verschijnen er gekleurde tegels met logo's uit eerdere Android versies.

De Lollipop easter egg uit Android 5.0 heeft indruk gemaakt. Wie kent Flappy Bird niet, een mobiele app game uit 2013 die uiteindelijk offline werd gehaald. iPhones waarop deze app nog geïnstalleerd was, brachten tot $100.000 op. Een soortgelijke Flappy Bird is in de Android 5.0 versie teruggehaald. Bij het aantikken van de softwareversie op de smartphone verschijnt een game die erg veel gelijkenis vertoont met het legendarische Flappy Bird.

Easter Eggs vanaf Android 6.0

Google Play bleef inspiratie houden, in de 6.0 versie verschijnt een minigame met marshmallows. Met de 7.0 update is het afgelopen met het actieve gamen. De nougat easter egg is iets ingewikkelder te openen, het spel zelf vereist geen continu aandacht.

Als laatste Android 8.0 Oreo, dat ook weer een nieuwe easter egg bevat. Dit keer gaat het om een rondzwevende inktvis, die bij vegen over het scherm de vinger volgt. Niet een van de meest beste ideeën, daarom kijken we reikhalzend uit naar de volgende Android update en nieuwste easter egg.

Beste Android deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ