Back to Top

Android apparaten met notch: kopie van de iPhone X? - androidtoestel.nl

Apple heeft met de iPhone X een geheel nieuwe smartphone neergezet. Ondertussen zijn Androidfabrikanten druk bezig om het design van de iPhone X te kopiëren. Fijne details zoals de 3D camera ontbreekt echter, waardoor het vooralsnog een slechte kopie blijft.

De notch/ inkeping aan de bovenkant van het scherm heeft twee functies. Bij Apple geeft deze ruimte aan het 3D gezichtsherkenning systeem. De TrueDept camera werkt ten gunste van Face ID, de nieuwe manier van toestel ontgrendeling. Ook maakt de inkeping een rand tot rand weergave mogelijk. De notch is razend populair gebleken.

 

Android toestellen met inkeping

Zoals te verwachten viel, proberen Androidfabrikanten het design van de iPhone X te kopiëren. Inmiddels zijn er diverse toestellen met schermvullende voorkant op de markt gebracht. Het gaat hier om de nieuwste OnePlus, de Huawei P20 Pro en de LG G7. Ook de Asus Zenfone 5 is schermvullend en voorzien van inkeping aan de bovenkant. Samsung richt zich op de Galaxy S10 met notch.

De nieuwste toestellen met notch zien er dan wel moderne uit, toch ontbreekt er iets aan. Ze missen allemaal de populaire 3D camera. Face ID is vooralsnog een Appletechniek die mogelijk later door Androidfabrikanten wordt overgenomen.

Ondanks het nieuwste design is niet iedereen weg van de notch. De hap uit het display zorgt bij sommigen voor veel ergernis. Huawei heeft hier iets op gevonden. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de bovenkant in een zwarte kleur op te vullen. Hierdoor lijkt het alsof het display gewoon recht loopt. Er is ook een app uitgebracht (Nacho Notch) die de statusbalk helemaal zwart kleurt.

 

Notch is een tijdelijke tussenoplossing

Apple is niet van plan om de notch bij alle nieuwe toestellen toe te passen. Het is op zoek naar een andere methode om de voorkant schermvullend te krijgen. Androidfabrikanten wachten de ontwikkelingen van Apple af. Ondertussen zoeken ze achter de schermen zelf naar een oplossing voor het probleem. Zo is er al het licht gebogen scherm, dat een schermvullende weergave van hoek tot hoek mogelijk maakt. Blijft het probleem van de frontcamera bestaan, die toch ergens geplaatst moet worden.

Wat zijn de toekomstverwachtingen met betrekking tot notch toestellen? Waarschijnlijk zal de inkeping eerst kleiner worden, gevolgd door een vrijwel onzichtbare aanwezigheid van de camera. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de frontcamera ooit gaat verdwijnen, het is toch iets waar we dagelijks gebruik van maken.

Beste smartphone deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ