Back to Top

Alcatel 3c: prima instapmodel - androidtoestel.nl

Alcatel kwam al eerder met goedkope telefoons op de markt, en doet dit ook nu weer met de voordelig geprijsde Alcatel 3C (niet te verwarren met de oude C3). Dit toestel draait op Android 7.0 Nougat en is voorzien van 1GB werkgeheugen. Niet direct een smartphone voor het zware werk, maar wel prima voor iedereen die weinig eisen stelt aan zijn toestel.

Goedkoop versus kwaliteit, we willen van allebei het beste. Helaas is dit niet altijd mogelijk en moeten we voor mooie kwaliteit stevig in de buidel tasten. Zo zijn er smartphones die meer dan €800 moeten kosten. Wie dit er niet voor over heeft of het simpelweg niet kan betalen is het beste uit met de Alcatel 3c.

Wat kunnen we verwachten van dit nieuwste model van de Franse smartphonefabrikant? De 3c heeft een 6 inch scherm, dit is helemaal niet verkeerd voor een moderne smartphone! Daarnaast beschikt deze aan de achterzijde over een 8 megapixel camera met ledflits. Wie liever een selfie maakt, doet dit met de 5 megapixel camera aan de voorkant.

Het toestel weegt 169 gram en is voorzien van dual sim. Dit betekent dat in de mobiele telefoon twee simkaarten tegelijk kunnen. Handig voor mensen die hun smartphone zowel zakelijk als privé gebruiken.

Aanraakfocus en gezichtsdetectie

Ondanks de goedkope prijs heeft de Alcatel 3c nog veel meer te bieden. Zo is het toestel voorzien van vingerafdruk sensor en versnellingsmeter. Voor het maken van foto’s is aanraakfocus en gezichtsdetectie toegevoegd. Met de foto- en video editor wordt het betrekkelijk eenvoudig om gemaakte beelden snel te bewerken.

Het toestel bevat een niet verwijderbare 300 mah batterij. Steeds meer smartphonefabrikanten stappen over op niet verwijderbare batterijen, waardoor gebruikers gedwongen zijn om eerder een nieuw toestel te kopen. Helaas doet ook Alcatel hieraan mee.

Let ook op met de Android-versie. Alcatel staat erom bekend dat het zelf een update uitbrengt, waardoor je langere tijd vastzit aan een verouderde versie. Hierdoor is de smartphone minder goed beschermd tegen kwaadwillende software. Koop dit toestel dan ook zeker niet voor het uitvoeren van bankzaken of het delen of opslaan van privacygevoelige gegevens.

De Alcatel 3c heeft een adviesprijs van €129. Hiermee is het één van de goedkopere Android smartphones op de huidige markt.

Beste Alcatel deals:
Alcatel U5 3G8GB 1 GB 3G eenmalig €7.00 abo €7.00 p.m. toestel €2.50 p.m.
Alcatel 3C16GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €4.00 p.m.
Alcatel Idol 516GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €20.00 p.m. toestel €6.00 p.m.
Alcatel U5 3G8GB 1 GB 4G eenmalig €68.00 abo €12.00 p.m. toestel €0.00 p.m.
Alcatel U5 3G8GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €20.00 p.m. toestel €2.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ