Back to Top

3D scans op Android telefoons in 2019 mogelijk - androidtoestel.nl

Het maken van een 3D scan van het gezicht, zoals bekend van de iPhone X, is op Android telefoons pas in 2019 mogelijk. Volgens onderzoeksbureau Gartner zal in het jaar 2021 ruim 40% van alle smartphones voorzien zijn van 3D camera. Er is voor Samsung, Huawei en andere smartphone fabrikanten nog veel werk aan de winkel.

Veel huidige Android telefoons maken al gebruik van gezichtsherkenning, alleen zit hier geen 3D scanner aan vast. De smartphones maken gebruik van de standaard camera, wat tot een 2D beeld resultaat leidt. Door het maken van een 3D scan van het gezicht wordt elk punt nauwkeurig vastgelegd. Dit geeft een betere beveiliging, iets waar Apple duidelijk op vooruit loopt.

 

Touch ID en face ID

De meeste Android toestellen maken gebruik van Touch ID of de fingerprint scanner. Dit is een veelgebruikte manier van identificatie. Hiermee herkent het Android toestel de eigenaar, die pas toegang krijgt wanneer de vingerafdruk overeenkomt met opgeslagen data. De kans dat iemand anders middels Touch ID toegang krijgt tot de smartphone is zeer klein en bedraagt slechts 1 op 50.000. Ter vergelijking, de kans dat iemand een 4-cijferige toegangscode weet te raden is 1 op 10.000.

Face ID middels een 3D scan biedt een nog betere beveiliging. De kans dat een willekeurig persoon dit toestel kan ontgrendelen, is een op 1.000.000. Daarnaast staat Face ID slechts 5 mislukte pogingen toe, daarna wordt gevraagd om een toegangscode. Verwacht wordt dat in 2019 tenminste 2 Android telefoons voorzien zijn van de geliefden 3D scanner.

 

Android telefoons hebben een betere gebruikservaring

Ondanks het feit dat Android telefoons achterlopen op het gebied van 3D gezichtsherkenning, geven ze over het algemeen wel een betere gebruikservaring. Android toestellen bieden meer aanpassingsmogelijkheden, bovendien is er een ruimere keus uit gratis apps. Omdat Android toestellen op het besturingssysteem van Google draaien kunnen deze ook rekenen op maximale ondersteuning. Het is voor Android liefhebbers een kwestie van tijd voordat de eerste smartphone met 3D gezichtsherkenning op de markt komt. We verwachten dat een van de grotere merken deze als eerste zal uitbrengen.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ