Android Toestel

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Op de Mobile World Congress in Barcelona  heeft Samsung de Samsung Galaxy S5 gepresenteerd. De Galaxy S5 is de grote opvolger van Samsungs paradepaardje in de Galaxy reeks van telefoons. Aan het design van de telefoon is niet veel veranderd, maar wie goed kijkt ziet aan de achterkant wel een verschil. De achterkant heeft wat verfraaiing gekregen om het niet al te goedkoop over te laten komen.

Verder beschikt de Samsung Galaxy S5 over een 5.1 inch full 1080p HD touchscreen met een resolutie van slechts 1920 x 1080 pixels. Er is wat dat opzicht niet veel veranderd met zijn voorganger.

De Samsung Galaxy S5 is uitgerust met een 16 megapixelcamera waarmee scherpe foto’s gemaakt kunnen worden en video’s van 4K met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. In de camera functie zit ook een aantal mooie functies. Zo kun je met de Selective Focus kun je een object kiezen om op te focussen. Maar achteraf is het mogelijk om een ander object te kiezen.

Nieuwe features Samsung Galaxy S5

Er zitten wel een aantal nieuwe functies in de Samsung Galaxy S5.

Vingerafdrukscanner
De Galaxy S5 beschikt over een vingerafdrukscanner waardoor je toegang kunt krijgen tot de telefoon zonder dat je je pincode of toegangscode meer in hoeft te typen.

Stof- en waterdicht
Net als de Sony Xperia Z is de Samsung Galaxy S5 ook stof- en waterdicht. Dat betekent dat je de telefoon kan meenemen onder de douche of in bad. Of dat je het kan gebruiken als onderwatercamera. En als je de telefoon per ongeluk in de WC laat vallen heb je ook niet het probleem dat deze meteen stuk is. Aan de onderzijde zit een USB 3.0 poort, deze is vanwege de waterdichtheid afgedekt met een klepje.

Hartslagmeter
Met de gezondheidsapplicatie S-Health kun je op de Samsung je een aantal dingen meten. Zoals met de stappenteller kun je het aantal verbrande calorieën zien. Ook zit er een hartslagmeter in waarmee je je hartslag kunt meten door je vinger op de hartslagsensor te liggen. Deze hartslagsensor zit aan de achterzijde van de telefoon.

Samsung Galaxy S5 met abonnement

Specificaties van de Samsung Galaxy S5

Algemeen

Android versie 4.4
Afmeting 142 x 73 x 9 mm
Gewicht 145
Scherm 5.1 inch
Camera 16 megapixels
Kleur(en) zwart / wit

Batterij

Gesprekstijd uur
Standby tijd uur

Opslag en geheugen

Intern geheugen
Extra geheugen

Netwerk

WiFi
Bluetooth
GPS
3G
4G

Hardware

Processor Snapdragon 801 quad-core

Gebruikerservaringen en reviews van de Samsung Galaxy S5